Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abádszalok

2008.07.05

Fekvése 

Tiszafüredtől 20 km-re Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, a Nagykunság észak-nyugati részén, a Közép-Tisza bal partján, a Tisza-tó mellett fekszik. 1895-ben egyesült Tiszaabádból és Tiszaszalókból.

A várost a Kisújszállás-Kunhegyes-Tiszafüred közötti kőút, és a város határát érintő Kisújszállás-Kál-Kápolna közötti 102-es vasút kapcsolja be az országos forgalomba. Nagyobb városok a környékén: Kunhegyes, Karcag, Kisújszállás, Fegyvernek, Szolnok, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Mezőkövesd, Heves, Jászberény.

Abádszalók címere, zászlaja, lobogója 

Abádszalók város önkormányzati címerét 1996-ban alkotta meg Szekeres István grafikusművész. A címer heraldikai leírása: „álló háromszögű pajzs zölddel és kékkel vágott felső mezejében kiterjesztett szárnyú, fejével jobbra fordult arany sas, csőrében arany koszorút tart; az alsó mezőben középen két függőlegesen lebegő, kifelé ívelt helyzetű ezüst csuka.” A pajzsot és a címer minden részletét fekete vonal határolja. Külső dísz: pajzs felett fekete „ABÁDSZALÓK” felírat.

A zászlóról a rendelet a következőket tartalmazza: „1:2 arányú (90*180 cm) fekvő téglalap ezüst mezővel, a szélein felül zöld, alul kék osztással /1/6, 4/6, 1/6, melyen a címer az első harmadban helyezhető el.”

„A lobogó 2:1 arányú (180*90 cm) álló téglalap a zászlónál megadott színbontásban, alján 10 cm-es arany rojttal; a címer a felső harmadban helyezhető el.”

Színek: Abádszalók a helység színéül a zöld, a fehér és a kék színt választotta, ami elsősorban az önkormányzati zászló és lobogó kék-fehér-zöld sávjában fejeződik ki. Ezek a színek az abádi és a szalóki örökség részei. A kék és fehér a külső-Szolnok egyesült vármegyék kék pajzsú, fehér gólyás nagyszerű címerében, de kezdettől színi jelképei Jász-Nagykun-Szolnok megyének is. A tájnak, az emberi létnek ugyanakkor a levegő – víz – fényen kívül fontos eleme a zöldellő határ, a föld, a termelés is. A zászló fehér színe a tisztaságot, az ártatlanságot, a győzelmet, a tökéletességet jelképezi, utal a fehér ruhában mennybe emelkedő Jézusra, de jelenti a világosságot és az isteni földöntúli fényt is. A kék: az ég, a levegő és a víz színe, a tisztaságot, az igazságot és a hűséget szimbolizálja. A zöld: a tavasznak, a feltámadásnak és a halhatatlanság reményének, a Paradicsomnak a színe. Jelenti a megújuló földi életet, a művelt tájat, az érintetlen természetet, az itteni gazdálkodás fontosságát, az emberi helytállást és a munka értelmét.

Története 

A Kárpát-medencébe érkező magyar honfoglalók már a kezdeti időszakban tartósan megtelepedtek a mai Abádszalók területén is. A megtelepülők törzsi hovatartozásának kérdése azonban még napjainkban sem egyértelmű. Az ugyanakkor bizonyosnak mondható, hogy Abádszalók földje a X. század utolsó harmadára Árpád-házi, azaz fejedelmi birtok lett, a rajta lévő fontos átkelőhellyel (rév).

Az Aba nemzetség ősi birtokának részét képező Abád már Szent István alatt bizonyosan a létező települések sorába tartozott. Már Anonymus is említi nevét a Gesta Hungarorum-ban. „Taksony fejedelem pedig fiút nemzett, Géza néven Magyarország ötödik fejedelmét. Ugyanekkor érkezett a besenyők földjéről egy fejedelmi származású vitéz. Név szerint Örkénd apja Tonuzoba, akitől a Tomaj nemzetség származik. Taksony vezértől szálláshelyéül a kemeji vidéktől a Tiszáig terjedő földet nyerte, arrafelé, ahol most az abádi rév található. Az említett Tonuzoba egészen Taksony fejedelem unokája, Szent István király idejéig élt.” Tiszaabádot 1138-ban Obad néven említik először. 1251-ben Abád jelentős tiszai révhely volt és 1332-ben már temploma is volt. A reformáció 1571-ben érte el, de a 15 éves háborúban teljesen elnéptelenedett. 1697-ben a tatárok pusztították el, a templom romja 1,5 km-rel távolabb állt a mai falutól. 17121713-ban népesedett be újra, ekkor fatemploma épült, majd 1715-ben tornyot is kapott.

Szalók is létezett már 1248-ban, 1332-ben volt temploma is, mely a mai falutól délre levő kőkereszt helyén állott. A templom a 17. században a faluval együtt elpusztult, romjai 1772-ben még láthatók voltak. A falu csak 1717-ben népesült be újra, 1733-ban fatemploma is épült.

1697-ig Abád és Szalók lényegében lakott helynek tekinthető, annak ellenére, hogy 1671-től 1686-ig pusztaként említik a vármegyei jegyzőkönyvek. Abád 1715-ben népesül be újra. A birtokos Papp György telepít ide református családokat. Tisza-Szalókot szintén református telepesek szállták meg. Katolikus népességet nagy számban az 1770-es években telepítettek a községbe, akik csakhamar többségbe kerültek. Abád református többségben maradt. A településre oly jellemző három templom hűen jelképezi a valaha volt vallási megosztottságot, és a felekezetek számarányait. A vidék történetének ezen évtizedei valójában azt a periódust jelentik, amikor a régi kedves romokon a mai település kezdetei kiformálódnak.

1746-ban Szalókon új iskola épül. 1753-ban megkezdődik a református anyakönyvek vezetése Abádon, s 1761-ben Szalókon is. A katolikus egyháznál ez 1763-ban veszi kezdetét. Majd 1774-ben felszentelik a ma is álló műemlék jellegű római katolikus templomot. 1789-re felépül Szalók község református temploma is. Mindkét község 1876-ban nagyközségi státust kap. Tiszaabád és Tiszaszalók 1850-től több alkalommal egyesült és vált szét. A két településrész végleges egyesülésére, közakaratra 1896-ban került sor ABÁD-SZALÓK néven.

Abádszalóknak 1910-ben 7103 lakosa közül 7095 magyar volt, ma 4912-en lakják. Korábban Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Tiszai felső járásához tartozott.

A Tisza-tó létrehozása, a kiskörei vízlépcső megépítése (1973) jelentősen megváltoztatta a település életét, lehetőségeit. A tó szigetekkel tarkított, duzzasztással létrehozott 127 km2 nagyságú árterületéből a 14 km2-es egybefüggő szabadvíz felülete Abádszalóknál található, ezért itt épült ki a tó idegenforgalmi központja. Mára a vízisportokat, horgászatot, vadászatot kedvelő turisták paradicsomává vált.

2005-ben városi címet kapott.

Nevezetességei 

  • Tiszaabád református temploma 1787 és 1789 között épült.
  • Tiszaszalók mai református temploma 1811 és 1822 között épült. 1842-ben tetőzete leégett, majd 1924-ben újjal cserélték ki.
  • Tiszaszalók római katolikus temploma 1744-ben barokk stílusban épült. A berendezés: a szószék, a keresztelőkút copf stílusú, és 1790 körül készült. Oltárképeit az abádszalóki születésű Kovács Mihály festette 1870-73-ban.

Babamúzeum: A kiállításon a Kárpát-medence 156 féle viselete 360 db babán (56 cm-es hiteles kicsinyített másolatok) látható. Illetve a világ 65 országának 226 db babája is megtekinthető, és a kiállítás folyamatosan bővül.

Abádi partifecsketelep: Több mint százötven madárfajt azonosítottak ezen a tájon. A természeti értékek közül kiemelkedik a védett természetvédelmi területen található abádi partifecsketelep.

Malom-fogadó: A Mikszáth út tiszai strand felé eső részén áll a Malom-fogadó, amely az Eppinger-féle malom volt. Itt működött 1912-13-tól az abádszalóki gőzfűrész és gőzmalom.

Tisza-tó Strand
2004-05-21 17:19:30

 

 


H i r d e t é s 
HIRDETÉS

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadvízi strandja

 

 


Fizető parkolók, parkolási díjak:

A Szabadvizű Strand bejárata mellett - mindkét oldalt, a Füzes Camping bejárata előtt, a Malom fogadó mellett. A nyitva tartás folyamatos.

Személygépkocsi 220 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   1000 Ft
Motorkerékpár 200 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   800 Ft
Autóbusz 600 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig) 2500 Ft

 


Riviéra Vízisportszer-kölcsönző

Találkozunk Abádszalókon, a szabadvízi strand jobb oldalán!
ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK!
Info: +36-30-99-503-98, +36-30-95-888-22
Honlap: www.rivieravizisport.hu,  E-mail: riviera@dunaweb.hu

 


 

Tisza-tó Vízisportszer-Kölcsönző
Abádszalók szabadvízi strand bal oldalán!
www.tiszatovizisportszer.hu, szalokvizisportszer@gmail.com
Vízibanán, vízibob, vízisi, Jet-ski, hajótúra/sétahajó: 06 (70) 779-73-35
Vízibicikli, kenu, vízifoci: 06 (70) 948-00-38, 06 (70) 703-66-84

 


Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...
Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...

Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...
Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...

Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...
Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...

Szekrényes István képgalériája a strandról...

Kovács Mihály képgalériája a strandról...

 

 

Képek a strandunk életéből...

Fotó: Szekrényes István

Fotó: Szekrényes István

Horgászat
2004-05-28 15:25:12

 

 

 


H i r d e t é s
HIRDETÉS

Horgászat a Tisza-tónál

Horgászcikk, díszhal, állateledel üzlet
Tel.:30-852-6086 (Hegedűs József)

 

Horgászbolt

Lukács Imre, abádszalóki horgász weboldala

Két-Víz Bt., Nagykunsági-főcsatorna torkolata
Tel.: 30-383-2079 (Kovrig Zoltán)
Tel.: 30-228-1552 (Zabolai Gábor)

Horgásszon együtt az 1997-es esztendő legjobb halfogójával, Szendrei Sándorral!

 

 

Rablóhalas horgásztúrák

Esti – éjjeli süllőzés, fenekező módszerrel.
Délutáni – esti harcsázás, fenekezés, kuttyogás.
Esti – éjjeli pergetés harcsára – süllőre wobblerrel.
Egy – egy alkalomra max 2 fő.

 

 

 

 

 

 

 

 

Horgászat Tiszaderzsen. Hatalmas harcsák!!!


 

Horgászképek 2...
Horgászképek 3...

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma
A horgászok paradicsoma

 


A csalik

A csalik

A csalik
A csalik


Kapásra várva...
Kapásra várva...


Fennakadtam...
Fennakadtam...

Teli a pocak
Teli a pocak


Büszkeségünk
Büszkeségünk

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 


Fotó: Szekrényes István
Lakóladik


Fotó: Szekrényes István
Vízben


 Itt a helyed!
Itt a helyed!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Egy szép ponty a Nagyakunsági-főcsatornáról

Fotó: Kovács Mihály
A ponty és a büszke horgász

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály
Tessék mosolyogni!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Fotó: Kovács Mihály
A kapás...

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

 Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Az Abádszalóki Nyár 2008. évi programja


Április 30. 20 óra. Arany János út
Utcabál
Dj: Nagy Krisztián

Május 1. 10 óra Városi Labdarugó Pálya
Majális, nyugdíjas klubok találkozója
10 óra    Megnyitó - iskolások, helyi amatőr csoportok, nyugdíjasok műsora.
        Május 1. Kupa- kispályás labdarugó bajnokság.
11 óra    Karcagi Nagy Zoltán és Andi műsora
14 óra    népi és ügyességi játékok, pónilovaglás, kapura rugó verseny.

Május 2-4. Strand Szabadtéri Színpad, Ifjúsági Tábor
Motoros Találkozó
Programok:
Május 2 (péntek) este: Rood, Blues Campany, Fly-tox, Roncs Rt. koncert.
Május 3 (szombat): Iszapbirkózás, csirkefogó, blokkdobó, max, motor szépség, hangerő sörivó
verseny, street figther bemutató, motoros felvonulás.
Rendező: az Abádszalóki Motoros Egyesület
Információ: Barta István 20/419-9924, Kiszelák Gábor 30/286-0309

XVI. Rock Pódium, amatőr zenekarok országos tehetséggondozó versenye

Május 10. 10 óra, a Tisza-tó Strand előtti parkolóban
    IV. Pünkösdi királyválasztás,
    Megyei Kettes Fogathajtó Bajnokság
    Lovas népijáték, csikós vetélkedő, királyválasztás, fogathajtás, kézműves, népművészeti vásár, vendéglátás.

Május 11. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
pünkösdi orgonahangversenye

Május 23-25-ig - Általános Iskola tornaterme
    Erőemelő Verseny
    Szervező: Pusztataskonyi Szociális Otthon

Május 25. 14 óra Szabadtéri Színpad
Városi gyermeknap
Hagyományőrző népi játékok, tűzoltó, rendőr bemutató, vetélkedők.
Arcfestés, játszóház, pónilovaglás, sétakocsikázás, homokvárépítés,
Családi vetélkedő, szépségverseny
17 órakor a Berkenye együttes műsora

Június 1-től, esténként. Tisza-tó Strand, Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság eseményeinek
projektoros kivetítése 3x4m-es vászonra

Június 7. 10 óra, a Művelődési Ház előtti ligetben
    I. Abádszalóki Történelmi, Hagyományőrző Íjászverseny
    Rendező a Tűzmadár Íjász Egyesület.
Nevezhetnek mindazon íjászok, akik pusztai nomád íjjal, fa vesszőkkel rendelkeznek. Akiknek van történelmi viselete, örömmel vennénk, ha viselné!
Lesz íjászpárbaj, távlövészet, messze lövészet.
Nevezés 10 korcsoportban. 8-9. 30 óráig.
Előzetes nevezéseket május 30-ig várják.
Megnyitó: 9. 30-kor. Eredményhirdetés 17 órakor.
Díjazás: serleg, érem, oklevél, egyéb meglepetés.
Információ: www.tie.atw.hu, alkotohaz@freemail.hu
59/353 501, 30/315 3864 Horváth Tibor főíjász

Június 7. 9-18 óráig, Zrínyi út 3 sz.
    A Major Vendégház II. Kézműves és Hagyományőrző Fesztiválja,
Résztvevők: kézművesek, hagyományőrző együttesek, zenészek, énekesek.
Étel és borkóstolás.
Támogatók: Soproni Sör, FATOSZ
Információ: 20/427 8525, 70/558 8788,
wigwam-haz@freemail.hu, www.abadszalok.hu/majorhaz


június 13. 17 óra Iskolagaléria
    Művészeti Iskola kiállítása

Június 14.
Kerékpártúra: Kiskörei kiskör, Abádszalóki kör, tókörüli nagykör
Információ: Búzás Károly, 06/ 1260-9948, 70/ 558-8788 telefonszámokon
    Tiszavirág kerékpártúra, a Tisza-tó körül
    Egész napos családi túra a Művelődési Ház szervezésében. Nevezetes helyek megtekintése, fotózás.

Június 14.
    Szezonnyitó ünnepség, a Tisza-tó Strandon
    20 óra    Origó koncert, utcabál.    
    Sztárvendég: Groovehouse.
21,50. Az „Abádszalóki Nyár 2008” programsorozatot megnyitja Varga Mihály
országgyűlési képviselő és Bordás Imre polgármester
22 óra Tűzijáték a Tisza-tó fölött.
    A Szabadtéri Színpadon Hóvihar Parti.
Dj. Geri

Június 15. 10 óra, Tisza-tó Strand vízisípálya
Wake board Kábelpályás Magyar Kupasorozat első állomása

Június 20. 14 óra
Tamus István alkotótáborának, Művészeti Konferenciája


Június 20. 21 óra Szabadtéri Színpad
Retro Beach Party

Június 21. 10 óra Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning show
Információ: Kiss Csaba 20/555 1186

Június 21. 20 óra a Művelődési Ház előtti réten
Tonuzoba emlékünnepség
a Hun Pogány Szövetség és a
Hun Fokos Szövetség szervezésében
(Pogány dalok, tűzíjászat, táltos szertűz)

Június 27. 17 óra Iskolagaléria
IX. Abádszalóki Nemzetközi Művésztelep kiállításának
megnyitója

Június 28. 10 órától, a város lakosságának közreműködésével
    II. Abádszalóki Kompír Fesztivál
    Információs pontokon átvett „útilapuval” a vendéglátók felkeresése. A Tisza-tó Strandon játszóház, folklór műsor
    18 órakor a Molnár Dixilend szabadtéri koncertje
    21 órakor a Szabadtéri Színpadon Fásy Mulató.

június 29. 10 óra, Tisza-tó Strand Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Június 29.
Országos kirakodó és állatvásár a vásártéren

Június 29. Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság döntőjének projektoros vetítése

Július 4. 17 óra, Iskolagaléria
Abádszalóki Pillanatok fotópályázat kiállítása

Július 4. 21. óra, Szabadtéri Színpad
Hooligans koncert

Július 5. 10 óra Szabadtéri Színpad
VIII. Tisza-tavi Utcai Kosárlabda Bajnokság
Korcsoportok: I.- 16 évig, II.- 16 év felett.
3+1 fős csapatok előzetes jelentkezését várjuk.
Rendezők: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szabadidősport Szövetség,
Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Művelődési Ház
Információ: Kiss András 06-20/436-7729

Július 5. 9 óra Tisza-tó Strand
    Tisza-tó Nevezéses Homokfoci Torna
    A Pepsi támogatásával
Nevezéssel kapcsolatos információ:
Kovrig Zoltán, telefon: 06-20/669 4466

Július 5. 14 óra Tisza-tó Strand
IV. Nagy Strandkönyvtár
az Ember Mária Könyvtár szervezésében.
Egész délután változatos program: vetélkedők, könyvárusítás,
Játszóház.

Július 5. 21 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Apácák címmel musical vígjáték.
Tiszai Vándor 1 oldal, e-mailben küldi
Malom Fogadó 1, ????
Lila Akác 1  szöveg kiegészítése: üdülési csekket elfogadunk


Július 11. 17 óra, Iskolagaléria
Dr Tóth Csaba fotókiállítása

Július 12. Tisza-tó Strand
Siketek nemzetközi darts, strandröplabda, homokfoci bajnoksága

Július 12. 17 órától a Szabadtéri Színpadon.
    V. Tisza-tavi Ki Mit Tud,         
Nevezni a Művelődési Ház címén lehet, 14-éves kortól:
tánc, vers és próza, zene, és egyéb kategóriában.
    III. Tisza-tavi Hastáncfesztivál,    
Információ: Faatimah 06-20/937 2618,
e-mail: faatimah@chello.hu

Július 18. 17 óra, Iskolagaléria
Megyes László festőművész kiállítása


Július 18. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Peat Jr. Totál Dance Party
    Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri    

Július 18-20. Tisza-tó Strand
    Beach Soccer Bajnokság
(Országos Strandfoci Bajnokság)

Július 20. 10 óra, Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny


Július 25. 18 óra Szabadtéri Színpad
Fegyverneki folklór együttesek bemutatója
20 óra
Balázs Páli születésnapi koncertje


Július 26. Sportpálya
Tisza-tó Meghívásos Nagypályás Labdarugó Torna
Információ: Kovrig Zoltán Tel: 06-20/669 4466

Július 25-27. Tisza-tó Strand
Szépség hétvége az AVON-nal ua.


Július 26. 17 órakor a Szabadtéri Színpadon.
    XIX. Tisza-tó Szépe szépségkirálynő választás, a Tropicana támogatásával
Alsó korhatár 16 év. Nevezni a helyszínen lehet, a rendezvény napján 15 óráig. Nevezési díj 4000 Ft. A verseny menete: A bemutatkozás saját fürdőruhában, 20 fős csoportokban, egyéni riportok alapján történik. Műsorvezető: Csonka András színművész az RTL Klub sztárriportere. A díjazottak értékes ajándékokat kapnak. A királynő ötvösök által készített, egyedi ezüst - ékköves koronát vihet haza.
A műsorban fellép: Szekeres Adrienn, Arnóczky Noémi énekesnők, a 4 for dance -a Csillag Születik döntőse.
A szépségversenyt követően a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon Buli a vízparton - Csonka András műsora
A Szabadtéri Színpadon Hóparty,
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Július 27. 18 óra Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
orgonahangversenye

35. oldal

Augusztus 1. 17 óra, Iskolagaléria
    Dr  Molnár Gyula természet fotói


Augusztus 2. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Edda koncert

36. oldal
Agusztus 2. Tisza-tó Strand
XXI. Tisza-tó Átúszó verseny
Átúszandó táv kb. 2 km.
Kategóriák: gyermek (6-10-ig és 10-14 éves korig), ifjúsági (18 évig), felnőtt (40 évig), senior 1. (40-50 évig), Szenior 2. (50-).
Nevezni a helyszínen lehet 8-9 óráig, saját kezűleg kitöltött, aláírt nevezési lapon. A kategóriába sorolással kapcsolatban később reklamációt nem fogadunk el! Nevezési díj 3000 Ft/fő. Iskolai csoportoknak (10 fő fölött, nevek feltüntetésével) 2000 Ft/fő. Családi kedvezmény (4 főtől) 2000 Ft/fő.
A verseny lebonyolítása:
9. 30 - 10-ig behajózás a szigetre.(Ásványvizet biztosítunk!)
10 óra rajt - minden kategória együtt!
A célba érkező versenyzők frissítőt, erre az alkalomra feliratozott pólót kapnak.
Minden induló idejét mérjük, regisztráljuk.
Eredményhirdetés várható ideje 13 óra.
A kategóriák első helyezettje kupát a 2. 3. helyezett érmeket kap.


Augusztus 3. Viking Marina kikötő
V. Tisza-tavi Tájékozódási Kenu Túra Verseny
Táv: 8 km. Feladat: térkép segítségével 8 tájékozódási pont megkeresése.
Nevezés a verseny napján 9 órától. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: csapatonként 5000 Ft. A résztvevők erre az alkalomra feliratozott
pólót kapnak. Az első három helyezett kupát, érmeket kap.
Jelentkezési határidő: július 25.
Információ: Balogh Gyula, Tel: 06-30/353-5886

Augusztus 3. 18 óra Római Katolikus Templom
Steve Taylor Szabó pánsíp művész hangversenye

Augusztus 8. Szabadtéri Színpad
    Pekingi Olimpia megnyitójának projektoros kivetítése

Augusztus 8. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Total Dance Party dj. Szatmári
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 9. Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning találkozó

Augusztus 9. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Republic koncert

Augusztus 10. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás orgonahangversenye

Augusztus 15. 21 órakor,
    Irígy Hónaljmirigy koncert,

Augusztus 16. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Habparty
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 17. Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 18. 20 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Nemzetközi Blues Est
 Lengyel vendég zenekar, Takács Tamás Blues Zenekar, Papa Blues Band

Augusztus 19.
    „Ki a legény a gáton” Fesztivál, a Tisza-tó Strandon.
    A Tisza-tó régió településeinek kötélhúzó versenye


Augusztus 19. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Kárpátia koncert

Augusztus 20. a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon
    14 órakor    „Ki a legény a gáton” erős emberek pénzdíjas versenye
    20 órától    Cosombolis koncert, utcabál.
            Sztárvendég: Lola.
    22 órakor    Tűzijáték

Augusztus 23. 9 óra,  a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon.
    XII. Hagyományőrző Szabadtűzi Sütő-Főzőverseny és Szomolyai Borfesztivál,
Nevezni lehet: nyárson, parázson, agyagban, fóliában és bográcsban készült ételekkel.
A versenyzők biztosítják az elkészítéshez és a tálaláshoz szükséges eszközöket,
valamint az alapanyagot. Tüzelő, (faszén, fa) munkaasztal és folyóvíz mindenkinek rendelkezésre áll.
Nevezni a helyszínen lehet reggel 7-9 óráig.
Az érdeklődőknek kóstolási jegy megváltásával lehet gasztronómiai élményhez jutni.
Meghívásos térségi nyugdíjastalálkozó 10 órától a főzőversennyel azonos helyszínen.

Augusztus 23. 21. óra Szabadtéri Színpad
    Summer end party
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 24. 10 óra Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpad
Rokkantak napja
Egész napos jótékonysági gála a Szabadtéri Színpadon
a Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében

Augusztus 24. Szabadtéri Színpad
Pekingi olimpia záróünnepsége projektoros kivetítéssel

Augusztus. 30. Vásártér
Országos kirakodó és állatvásár

Augusztus 30. Tiszató Strand, Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 30. Szabadtéri Színpad
Nyárbúcsúztató buli a Black Birds Együttessel

Szeptember 27.
A Város Napja

Szeptember 27.
14 óra a város főbb útjai
Szüreti felvonulás
A lovas, fogatos felvonulás, néptáncosok, nótakörök fellépésével, kisbíró vezetésével
18 óra Művelődési Ház
Szüreti bál
Élőzene, asztalfoglalás - baráti társaságoknak kialakított asztalokkal.


Állandó programok:

Babamúzeum és faluház - István király út 41. Steigauf Józsefné 06-20/6694474. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 09.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. Belépődíj: Felnőtt: 250 HUF, Gyermek 10 éves korig: 150 HUF, Csoport, nyugdíjas: 200 HUF.

Melegített vizű strandfürdő - Strand út 2. 06-59/700-131, Nyitva tartás: május 1.- szeptember 30. Minden nap: 10.00-18.00. Belépődíj: Felnőtt napi: 1000 HUF, Gyermek napi: 500 HUF, Felnőtt félnapi /15 óra után/: 500 HUF, Gyermek félnapi /15 óra után/: 300 HUF, Felnőtt heti bérlet: 4000 HUF, Gyermek heti bérlet: 2000 HUF, Havi bérlet abádszalóki lakosok* részére: 2000 HUF  
* Állandó helyi lakásbejelentővel rendelkezők.

Kiállítás a Kovács Mihály Általános és Művészeti Iskolában - István király út 1. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 13.00-18.00. A kiállításra a belépés díjtalan.

Kenu és motoros csónaktúrák szervezése a Tisza-tó abádszalóki medencéjében és környékén. A kenutúrák minimum három, a motoros csónaktúrák minimum két órásak. A túrák előzetes időpont egyeztetéssel indulnak. - Balogh Gyula Tel: 06-30/353-5886

A kiskörei vízlépcső, duzzasztómű, hajózsilip megtekintése minden szerdán 10 órától szervezet formában lehetséges. A programba csak 10 órakor van bekapcsolódási lehetőség. A kellemetlenségek elkerülése érdekében előtte kedden, vagy szerdán egyeztetés szükséges a 36/558 310, ill. 36/558 311 telefonon.

A kiskörei vízierőmű látogatására, ahol az áramtermelés folyik, ugyancsak szerdai napokon, de 11 órától van lehetőség. Aki ebben az időpontban a „Tisza-víz vízierőmű” portáján jelentkezik, az előzetes egyeztetés nélkül az erőmű által biztosított vezető felügyeletével tekintheti meg a létesítményt. Más időpontban, és csoportoknak előzetes egyeztetés szükséges.

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában. Információ: Tisza-tó Ifjúságáért Egyesület, Ratkai István 06-30/3595 532

Vert csipke készítésének bemutatása, igény szerint tanítása. Nyitva tartás: szerdai napokon 10.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. - Simon Istvánné, Kossuth út 2. Tel: 06-59/355-481

Diana Vadászkorong Lőtér, Abádszalók hrsz.: 0194/4 - a kunhegyesi út mellett.
Programok - nevezéses egyéni és csapatversenyek: április 12. Szabó Ferenc Emlékverseny, augusztus 30. Diana Kupa, Szeptember 20. Abád Kupa.
Az ezen túli nyitva tartás: szerdán és szombaton 16 - 20-ig.
Egyedi bejelentkezés: 06-20/927 5051

Ökotúrák a természetvédelmi területre motoros csónakkal, fotózás a madárrezervátumban. Rablóhalas horgásztúrák szervezése. Előzetes időpont egyeztetés alapján - Kasza Sándor, Tel: 06-30/910-7013

Kerékpárkölcsönzés (a Gyermekorvosi Rendelő mellett) - Kossuth út 2/1. Tel: 06-30/482-1811, Nyitva tartás: főszezonban 09.00-19.00, ettől eltérő időpontban a megadott telefonszámon bármikor kölcsönözhető. 28 db (férfi, női, gyermek) kerékpár, gyermekülés, kerékpársisak bérelhető. Ár: 200 HUF/óra

Ember Mária Könyvtár - István király út 13/1. Tel.: 06-59/357-486, Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-12.00 és 14.00-17.00, kedd szünnap. Internet használati lehetőség: 125 HUF/óra

Horgásztatás Szendrei Sándorral, akit a Sporthorgász 1977-ben „az év legjobb halfogójának” választott. Tel: 06-30/240 73 90 és 70/594 83 42. További információ: www.szalok.hu/szendrei .

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában igény esetén.
Információ: Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Kiss András
Tel: 06-20/436-7729

Kézműves foglalkozások a Tisza-tó strandon felállított Szabadtéri Színpad mellett, illetve rossz idő esetén a Művelődési Házban: szerda, csütörtök, péntek: 16,00-18,00 óráig.
Információ: Művelődési Ház, Tel: 06-59/535-363

Ismerje meg a Tisza-tavat és környékét elektromos kerékpárral!
E-BRINGA CENTRUM Kft.
5241 Abádszalók, Deák Ferenc u. 1. Üzletsor
T/F: 06-59-355-548    info: Kovács Lajos 06-30-94-46-196
e-mail cím: kovacslajos@e-bringa.hu
www.e-bringa.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Спасидо, +

(exbcsqvpg, 2020.12.02 07:27)

ничего такого
_________________
<a href="https://1xbet.realmoneybestgame.xyz/6727/">марафон букмекерская контора открыть </a>

работа в сфере досуга

(Donaldflusa, 2020.12.02 05:43)


<a href=https://t.me/s/vipescortsochi/>лучшие проститутки сочи</a>

Они эффективны при стоматите, гриппе, ОРВИ, воспалении десен.

(Rudytem, 2020.12.01 20:10)

Я буду что-то готовить под музыку, а вечером читать книгу и любоваться закатом в окне.В кафе, ресторанах, спортзалах и магазинах введен усиленный контроль.Пускай катятся горошинами Все недуги опостылевшие. <a href=https://whjournal.ru/moda/obuv-na-svadbu-vybiraem-bystro>Обувь на свадьбу - выбираем быстро!</a> Воспитание и обучение крохи облегчится, он сможет быстро воспринимать и принимать информацию.Латинское точнее, греческое по происхождению название цветка спатифиллума отражает именно этот признак и происходит от слов покрывало и лист. Как пересаживать женское счастье.Ее применяют в качестве эффективного обезболивающего средства, используют для профилактики анемии, нарушений памяти и мозговой деятельности. <a href=https://whjournal.ru/moda/vyglyadet-molodo-ne-znachit-nosit-molodezhnuyu-odezhdu>Выглядеть молодо – не значит носить молодежную одежду</a> Но можно получить от жизни больше.Рассмотрим основные причины болезненных ощущений в области промежности.
9 января 2017 г.Билл Гейтс, подвинься Илон Маск стал вторым в рейтинге богатейших людей мира.Для того, чтобы аппетит уменьшить, используют настойку, которая готовится так. <a href="https://whjournal.ru/moda/stil-casual-stil-neordinarnyh-lyudey">Стиль casual – стиль неординарных людей</a> Продукты расщепления мясного продукта всасываются кишечником, попадают в кровь и пот.Хоть куркума и считается необыкновенно мощным средством для ускорения обмена веществ, ее калорийность в чистом виде достаточно высокая 325 кКал на 100 гр порошка. То есть неправильно образовывая женщину, неправильно общаясь и взаимодействуя с ней, мужчина ограничил себя во многих необходимых для него самого условиях личностного переживания и, как следствие, в обретении удовлетворения от более глубокого проживания жизни.ложку травы залейте 250гр кипятка, настаивайте 10 минут, пить за 3 часа до сна. <a href="https://whjournal.ru/semya/razvivayushchie-igrushki">Развивающие игрушки</a> Предварительно сдаются анализы чаще всего анализы на содержание гормонов , проводится диагностика состояния здоровья женщины, выявляется наличие других патологий.На ранних стадиях патология иногда принимается за аднексит, т.
Действительно, куркума другое название турмерик это не только довольно интересная приправа, но еще и целый кладезь биологически активных веществ, которые оказывают благотворное влияние на здоровье, в особенности на состояние печени, желчного пузыря и желудочно-кишечного тракта.Кроме того, от большинства других представительниц слабого пола немку также отличает размер обуви, ведь это внушительный 49.Покрывало соцветия бледно-зеленого или желтого цвета, початок вытянутый, плотный. https://whjournal.ru/krasota/chistka-lica-doma Положительные стороны для организма.Millicorten, Oradexon, Decadron. В углу глазницы расположена слёзная железа , выделяющая слёзную жидкость слезу, которая облегчает движения век, смачивает поверхность глазного яблока и смывает с него пылевые частицы.Короткие поздравления с международным Днем счастья в прозе без рифмы. https://whjournal.ru/publ/krepkiy-son Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны.Уже в XIII веке Биттизия Гоццадини читала в Болонском университете лекции римского права.


https://monhanonline.com/notice-board/
http://spartakhulin.com/vzkazy.php
http://experiences1000.com/en/site/vilextur-world/
https://cantinhodofa.webnode.com/livro-de-visitas/
http://yu-world.cocolog-nifty.com/diaryxxx/2010/12/post-303f.html
http://stefanroedl.klack.org/guestbook.html
https://onlinebuysell.pk/hello-world/#comment-6195
https://ganesh-shankar.webnode.com/guestbook/
https://hobbyfotografiemichel.webnode.nl/gastenboek/
https://freebigincome711.webnode.com/guestbook/
https://facil-y-a-la-moda.webnode.es/
https://toubkal.webnode.com/guestbook/
https://mh-tuningclub.webnode.cz/kniha-navstev/
https://emmi7.webnode.ru/gostevaya-kniga/
https://locus-iste.webnode.cz/navstevni-kniha/

Нелегкий выбор: телевизор со смарт тв или приставка

(Keithtag, 2020.12.01 17:30)

Почти всегда при выборе ТВ-бокса мы стоим перед выбором: что лучше Смарт ТВ или Андроид


По ссылке
<a href=https://collonil.ru/forum/?PAGE_NAME=read&FID=1&TID=5215&TITLE_SEO=5215-chto-zhe-luchshe-smart-televizor-libo-pristavka-na-android&MID=5562#message5562>https://collonil.ru/forum/?PAGE_NAME=read&FID=1&TID=5215&TITLE_SEO=5215-chto-zhe-luchshe-smart-televizor-libo-pristavka-na-android&MID=5562#message5562</a> мы поможем вам купить смарт приставку на Android, также известную как ТВ-бокс. Среди большого выбора Android TV Box сложно выбрать нужный, поэтому в приведенной выше нашей заметке мы собрали интересные предложения приставок, основанные на опыте эксплуатации, которые вам понравятся.

Android приставка, также известная как Smart TV, представляет собой небольшой компьютер, который, как следует из названия, обычно функционирует под управлением операционной системы Android и может быть использован для увеличения возможностей телевизора. Система в смарт-телевизорах, доступная сегодня, иногда раздражающе медленная, меню открываются медленно, видео материалы загружаются медленно. И, что важно, программ далеко не так много, как заявляют продавцы. Мы также можем в должной мере улучшить их, используя Смарт телевизор, поскольку мы получаем гораздо более быстрое оборудование от телевизионной системы, и в зависимости от модели мы можем выполнить огромный спектр приложений, и мы будем использовать телевизор только в качестве дисплея.

I Love My DogsGabriel Iglesias

(BeckyKat, 2020.12.01 15:57)

<a href=https://hotandfluffycomedy.viworld.info/i-love/o3CrzZrNrqiC04U><img src="https://i.ytimg.com/vi/B8xjhlKxOoQ/hqdefault.jpg"></a>

I <a href=https://hotandfluffycomedy.viworld.info/i-love/o3CrzZrNrqiC04U>Love</a> My DogsGabriel Iglesias

краски для покраски окон

(Zelenafhx, 2020.12.01 12:08)

Добрый день друзья<a href=https://belyjmost.by/>!</a>
Наша компания занимается свыше 10 лет продажей промышленных и фасадных красок в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:
https://drive.google.com/file/d/1Rjn-phsZoQftAlG7KZHhbxRAHyVUWC20/view?usp=sharing
Всегда рады помочь Вам! С уважением, BELYJMOST
http://wlfbsa.org/home.php?mod=space&uid=1079127
http://hamsafon.tj/user/Zelenanjb/
http://kbforum.dragondoor.com/members/zelenacyc.html
http://www.xebushanoi.com/forum/member.php?u=625541
http://www.bjsf.com/home.php?mod=space&uid=35512

Online Pharmacy, Generic Alli forum reviews

(BradleyGrell, 2020.12.01 11:25)

Viagra: $0.31
Cialis: $0.69
Levitra: $1.09

<b><a href="https://bit.ly/3ktuIQ6 ">Canadian Pharmacy</a></b>

+ 100% Confidential and anonymous
+ New FDA Approved Drugs
+ Special internet prices and discounts
+ Brand and generic RX meds
+ Fast worldwide delivery

Safe online pharmacies with lower prices:
<b><a href="https://bit.ly/3ktuIQ6 "> + Check Your Online Pharmacy</a></b>


Low dose Alli side effects? Buy Alli without prescription. <a href="https://sourceforge.net/u/cristofaripir/wiki/Home/ ">Trusted canadian pharmacy online</a>: Mail Order Alli medication generic.
Best place to buy Alli online. <a href="http://zensiert.fcuif.com/viewthread.php?tid=1244565&extra= ">Online canadian pharmacy</a> Generic Alli without a doctor prescription. How many people have side effects of Alli? Reliable sites and reviews. <a href="http://cialiscoupon.bravesites.com/cialiscoupon ">Canadian Pharmacy</a>: Ordering Alli interaction with alcohol.
Canadian Alli online no prescription. <a href="https://www.palba.eu/viewtopic.php?f=381&t=329402 ">Canadian Pharmacy</a> Online indian Alli without prescription.

Fürdő frissítése

(Kevinanync, 2020.12.01 10:40)

Minszk zománcozás a fürdő fedél <a href=https://megaremont.pro/minsk-restavratsiya-vann>https://megaremont.pro/minsk-restavratsiya-vann</a>

Támogatási oldal

(Willlof, 2020.12.01 08:05)

<a href=https://seo-hunter.com>SEO fekete-fehér</a>

Вопрос по авто

(AlexiSmilehqv, 2020.11.30 16:46)

<b>какие свечи лачетти</b>
<a href=https://vk.com/lacetti_1>шевроле автомат</a>
<a href="https://vk.com/lacetti_1">напряжение лачетти</a>

How Bacteria Rule Over Your Body - The Microbiome

(Anitadwene, 2020.11.30 14:44)

<a href=https://kurzgesagt.noworld.info/how-bacteria-rule-over-your-body-the-microbiome/uay1eZZnm9W6sZY><img src="https://i.ytimg.com/vi/VzPD009qTN4/hqdefault.jpg"></a>

How Bacteria <a href=https://kurzgesagt.noworld.info/how-bacteria-rule-over-your-body-the-microbiome/uay1eZZnm9W6sZY>Rule</a> Over Your Body – The Microbiome

Szépség stúdió

(GrantMoupt, 2020.11.30 01:33)

Kazan szépségszalon <a href=https://fwstyle.pro>FOX & WOLF</a>

72 Заместитель городского головы по вопросам жилищно-коммунального хозяйства Харьковский городской совет.

(Barrytem, 2020.11.29 19:06)

А в этом году на девяти строительных объектах вместе с опытными наставниками работают не только стройотряды БНТУ и БГУИР, но и студенчество из России Уральский государственный университет путей сообщений и Калмыцкий государственный университет.ПОДМОСТИ конструкция в виде настила на косолях, стойках и т.В состав производственной базы входят заводы по приготовлению смесей асфальтобетонных и бетонных смесей, смесей для устройства оснований; базы для приема и хранения каменных материалов, битума, цемента, битумных эмульсий и других материалов; карьеры каменных материалов и песка; полигоны по изготовлению строительных конструкций; мастерские различного назначения, предприятия по техническому обслуживанию и ремонту дорожностроительной техники и автомобильного транспорта и другие. <a href=https://budshop.com.ua/node/765>Киев переходит на одностороннее движение</a> В сети появилось множество предложений от компаний, готовых за немалую плату заниматься сбором бумаг, стоять в очередях, получая необходимые согласования и разрешения.Обычно спросом пользуется дома на 1-2 этажа. Налог на добавленную стоимость 255 725 руб.Маркетинговое исследование рынка первый этап проектирования. <a href=https://budshop.com.ua/node/1255>Лучший рынок недвижимости</a> Также отметим, что Госкомстат в своем письме от 04.Однако, даже если вам необходим фен для нечастых включений в домашнем использовании советуем выбрать из бюджетных моделей этих брендов.
Булитко Павел Александрович Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов.Данные клапаны отличаются своей надежностью и.Схема классификации строительных материалов по генетическому признаку. <a href="https://budshop.com.ua/node/3177">Нацбанк взял Надра в свои руки</a> Все поверхности оформляют в молочных, песочных, кремовых оттенках.Железобетонные и кирпичные стены очень прочные, поэтому на них хорошо будут держаться тяжелые полки и прочие предметы мебели. На помощь придет наша дружная команда интернет-магазина Стройбан.Выполнять его может руководство компании-застройщика или инвесторы. <a href="https://budshop.com.ua/node/1007">Евро-2012: в Киеве бум</a> Для инъекционных растворов применяют цемент марок М400 и выше.Асбест имеет способность к расщеплению.
Зилов - 15 машин Камазов - 17 машин Еврокамазов - 7 машин.Чтобы задумка имела успех, необходимо располагать хотя бы базовыми знаниями по выбранному типу материала.600 минимумов, часть 8 ст. https://budshop.com.ua/node/1581 формированию информационной базы для анализа хозяйственной деятельности и прогнозирования ее финансового результата.Да, задача не из легких. На вопрос, почему она босая, отвечал Так писали мадонн.Замеры произведены с помощью следующих контрольных инструментов приборов. https://budshop.com.ua/content/view/2644 После такой обработки владелец квартиры даже не почувствует что тут недавно был ремонт.Сегодня, дорожное покрытие укладывают в разных по масштабу городах, селах, или мегаполисах.


https://sumjerki-vampirskaja-saga.webnode.ru/gostjevaja-kniga/
https://lisa-lisa.webnode.com/guestbook/
https://jose-levy8.webnode.pt/livro-de-visitas/
http://m.calimero-nero.webnode.it/
https://bjorholmsminde.dk/gaestebog
https://dengi-forum.ru/forum/topic/gruntovki-sostavy-nanosimye-pervym-sloem-na-podgotovlennuyu-k-okraske-poverhnost-dlya-umensheniya-ee-poristosti-i-obespecheniya-trebuemoj-adgezii-lakokrasochnogo-pokrytiya/#postid-100457
https://contatosfreestep.webnode.com.br/sua-opiniao/
http://m.espiritodorap.webnode.pt/home/newscbm_3730/16/
https://tarjetasprepago.webnode.es/foro-tarjetas-prepago/
https://combat-arms-pt.webnode.pt/livro-de-visitas/
https://www.dokrayazemli.org/poezdki/item/dauriya-2018/#comment-784
https://turistickyklubbrodno.webnode.sk/
https://warriorsflag.webnode.com/
https://ceskaskola.webnode.cz/kniha-navstev/
https://www.larevolucioneconomica.com/

Shugaring

(ArthurVor, 2020.11.29 18:56)

http://shugaringyakutsk89294651000.com/

Charli & Addison Gets CALLED UGLY & HITS BACK, Dixie RESPONDS To Ex-Classmate, Tony EXPOSED..

(AngelaMug, 2020.11.29 16:14)

<a href=https://annaoop.nolong.info/orZnfp14rbaKf6c/charli-addison.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/qP5GfByTUJs/hqdefault.jpg"></a>

Charli & Addison Gets CALLED UGLY & HITS BACK, Dixie RESPONDS To <a href=https://annaoop.nolong.info/orZnfp14rbaKf6c/charli-addison.html>Ex-Classmate,</a> Tony EXPOSED..

укрпозика личный кабінет

(UkrpozRNB, 2020.11.29 08:06)

укрпозика изипей
https://www.youtube.com/watch?v=nALjD4KsfQg

<a href=https://www.youtube.com/watch?v=nALjD4KsfQg>укрпозика вход</a>

укрпозика антиколлектор
укрпозика facebook
укрпозика особистий кабінет

<a href=https://www.youtube.com/watch?v=nALjD4KsfQg>укрпозика просрочка</a>


#69158KtFMLxj

nitroglycerin cialis interaction Gullymef

(drierbLex, 2020.11.29 02:33)

Non Prescription Lithium OtherieSeege <a href=https://dcialish.com/>buy cialis uk</a> Plowly Retin A From Canadian Pharmacy

I Regret Spending All My ROBUX on Diamonds for All THIS... Royale High Shopping SpreeRoblox

(WandaVed, 2020.11.28 20:15)

<a href=https://gamingmermaid.uzmatch.info/ldF-qpaak8WYz38/i-regret><img src="https://i.ytimg.com/vi/3nFDa42a_iI/hqdefault.jpg"></a>

I Regret Spending All My ROBUX on Diamonds for All THIS...😬 <a href=https://gamingmermaid.uzmatch.info/ldF-qpaak8WYz38/i-regret>Royale</a> High Shopping SpreeRoblox

порно чат без фото

(Robertoxymn, 2020.11.28 13:59)

<a href=https://erovideochat.net/>порно домашние видео чаты</a>

vpoyubveuxni

(ounjozij, 2020.11.28 06:35)

canadian pharmacy https://genviaga.com/ - viagra prescription
cost of viagra per pill
viagra professional <a href=https://genviaga.com/>viagra pills order</a> female viagra pills


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő »