Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abádszalok

2008.07.05

Fekvése 

Tiszafüredtől 20 km-re Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, a Nagykunság észak-nyugati részén, a Közép-Tisza bal partján, a Tisza-tó mellett fekszik. 1895-ben egyesült Tiszaabádból és Tiszaszalókból.

A várost a Kisújszállás-Kunhegyes-Tiszafüred közötti kőút, és a város határát érintő Kisújszállás-Kál-Kápolna közötti 102-es vasút kapcsolja be az országos forgalomba. Nagyobb városok a környékén: Kunhegyes, Karcag, Kisújszállás, Fegyvernek, Szolnok, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Mezőkövesd, Heves, Jászberény.

Abádszalók címere, zászlaja, lobogója 

Abádszalók város önkormányzati címerét 1996-ban alkotta meg Szekeres István grafikusművész. A címer heraldikai leírása: „álló háromszögű pajzs zölddel és kékkel vágott felső mezejében kiterjesztett szárnyú, fejével jobbra fordult arany sas, csőrében arany koszorút tart; az alsó mezőben középen két függőlegesen lebegő, kifelé ívelt helyzetű ezüst csuka.” A pajzsot és a címer minden részletét fekete vonal határolja. Külső dísz: pajzs felett fekete „ABÁDSZALÓK” felírat.

A zászlóról a rendelet a következőket tartalmazza: „1:2 arányú (90*180 cm) fekvő téglalap ezüst mezővel, a szélein felül zöld, alul kék osztással /1/6, 4/6, 1/6, melyen a címer az első harmadban helyezhető el.”

„A lobogó 2:1 arányú (180*90 cm) álló téglalap a zászlónál megadott színbontásban, alján 10 cm-es arany rojttal; a címer a felső harmadban helyezhető el.”

Színek: Abádszalók a helység színéül a zöld, a fehér és a kék színt választotta, ami elsősorban az önkormányzati zászló és lobogó kék-fehér-zöld sávjában fejeződik ki. Ezek a színek az abádi és a szalóki örökség részei. A kék és fehér a külső-Szolnok egyesült vármegyék kék pajzsú, fehér gólyás nagyszerű címerében, de kezdettől színi jelképei Jász-Nagykun-Szolnok megyének is. A tájnak, az emberi létnek ugyanakkor a levegő – víz – fényen kívül fontos eleme a zöldellő határ, a föld, a termelés is. A zászló fehér színe a tisztaságot, az ártatlanságot, a győzelmet, a tökéletességet jelképezi, utal a fehér ruhában mennybe emelkedő Jézusra, de jelenti a világosságot és az isteni földöntúli fényt is. A kék: az ég, a levegő és a víz színe, a tisztaságot, az igazságot és a hűséget szimbolizálja. A zöld: a tavasznak, a feltámadásnak és a halhatatlanság reményének, a Paradicsomnak a színe. Jelenti a megújuló földi életet, a művelt tájat, az érintetlen természetet, az itteni gazdálkodás fontosságát, az emberi helytállást és a munka értelmét.

Története 

A Kárpát-medencébe érkező magyar honfoglalók már a kezdeti időszakban tartósan megtelepedtek a mai Abádszalók területén is. A megtelepülők törzsi hovatartozásának kérdése azonban még napjainkban sem egyértelmű. Az ugyanakkor bizonyosnak mondható, hogy Abádszalók földje a X. század utolsó harmadára Árpád-házi, azaz fejedelmi birtok lett, a rajta lévő fontos átkelőhellyel (rév).

Az Aba nemzetség ősi birtokának részét képező Abád már Szent István alatt bizonyosan a létező települések sorába tartozott. Már Anonymus is említi nevét a Gesta Hungarorum-ban. „Taksony fejedelem pedig fiút nemzett, Géza néven Magyarország ötödik fejedelmét. Ugyanekkor érkezett a besenyők földjéről egy fejedelmi származású vitéz. Név szerint Örkénd apja Tonuzoba, akitől a Tomaj nemzetség származik. Taksony vezértől szálláshelyéül a kemeji vidéktől a Tiszáig terjedő földet nyerte, arrafelé, ahol most az abádi rév található. Az említett Tonuzoba egészen Taksony fejedelem unokája, Szent István király idejéig élt.” Tiszaabádot 1138-ban Obad néven említik először. 1251-ben Abád jelentős tiszai révhely volt és 1332-ben már temploma is volt. A reformáció 1571-ben érte el, de a 15 éves háborúban teljesen elnéptelenedett. 1697-ben a tatárok pusztították el, a templom romja 1,5 km-rel távolabb állt a mai falutól. 17121713-ban népesedett be újra, ekkor fatemploma épült, majd 1715-ben tornyot is kapott.

Szalók is létezett már 1248-ban, 1332-ben volt temploma is, mely a mai falutól délre levő kőkereszt helyén állott. A templom a 17. században a faluval együtt elpusztult, romjai 1772-ben még láthatók voltak. A falu csak 1717-ben népesült be újra, 1733-ban fatemploma is épült.

1697-ig Abád és Szalók lényegében lakott helynek tekinthető, annak ellenére, hogy 1671-től 1686-ig pusztaként említik a vármegyei jegyzőkönyvek. Abád 1715-ben népesül be újra. A birtokos Papp György telepít ide református családokat. Tisza-Szalókot szintén református telepesek szállták meg. Katolikus népességet nagy számban az 1770-es években telepítettek a községbe, akik csakhamar többségbe kerültek. Abád református többségben maradt. A településre oly jellemző három templom hűen jelképezi a valaha volt vallási megosztottságot, és a felekezetek számarányait. A vidék történetének ezen évtizedei valójában azt a periódust jelentik, amikor a régi kedves romokon a mai település kezdetei kiformálódnak.

1746-ban Szalókon új iskola épül. 1753-ban megkezdődik a református anyakönyvek vezetése Abádon, s 1761-ben Szalókon is. A katolikus egyháznál ez 1763-ban veszi kezdetét. Majd 1774-ben felszentelik a ma is álló műemlék jellegű római katolikus templomot. 1789-re felépül Szalók község református temploma is. Mindkét község 1876-ban nagyközségi státust kap. Tiszaabád és Tiszaszalók 1850-től több alkalommal egyesült és vált szét. A két településrész végleges egyesülésére, közakaratra 1896-ban került sor ABÁD-SZALÓK néven.

Abádszalóknak 1910-ben 7103 lakosa közül 7095 magyar volt, ma 4912-en lakják. Korábban Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Tiszai felső járásához tartozott.

A Tisza-tó létrehozása, a kiskörei vízlépcső megépítése (1973) jelentősen megváltoztatta a település életét, lehetőségeit. A tó szigetekkel tarkított, duzzasztással létrehozott 127 km2 nagyságú árterületéből a 14 km2-es egybefüggő szabadvíz felülete Abádszalóknál található, ezért itt épült ki a tó idegenforgalmi központja. Mára a vízisportokat, horgászatot, vadászatot kedvelő turisták paradicsomává vált.

2005-ben városi címet kapott.

Nevezetességei 

  • Tiszaabád református temploma 1787 és 1789 között épült.
  • Tiszaszalók mai református temploma 1811 és 1822 között épült. 1842-ben tetőzete leégett, majd 1924-ben újjal cserélték ki.
  • Tiszaszalók római katolikus temploma 1744-ben barokk stílusban épült. A berendezés: a szószék, a keresztelőkút copf stílusú, és 1790 körül készült. Oltárképeit az abádszalóki születésű Kovács Mihály festette 1870-73-ban.

Babamúzeum: A kiállításon a Kárpát-medence 156 féle viselete 360 db babán (56 cm-es hiteles kicsinyített másolatok) látható. Illetve a világ 65 országának 226 db babája is megtekinthető, és a kiállítás folyamatosan bővül.

Abádi partifecsketelep: Több mint százötven madárfajt azonosítottak ezen a tájon. A természeti értékek közül kiemelkedik a védett természetvédelmi területen található abádi partifecsketelep.

Malom-fogadó: A Mikszáth út tiszai strand felé eső részén áll a Malom-fogadó, amely az Eppinger-féle malom volt. Itt működött 1912-13-tól az abádszalóki gőzfűrész és gőzmalom.

Tisza-tó Strand
2004-05-21 17:19:30

 

 


H i r d e t é s 
HIRDETÉS

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadvízi strandja

 

 


Fizető parkolók, parkolási díjak:

A Szabadvizű Strand bejárata mellett - mindkét oldalt, a Füzes Camping bejárata előtt, a Malom fogadó mellett. A nyitva tartás folyamatos.

Személygépkocsi 220 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   1000 Ft
Motorkerékpár 200 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   800 Ft
Autóbusz 600 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig) 2500 Ft

 


Riviéra Vízisportszer-kölcsönző

Találkozunk Abádszalókon, a szabadvízi strand jobb oldalán!
ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK!
Info: +36-30-99-503-98, +36-30-95-888-22
Honlap: www.rivieravizisport.hu,  E-mail: riviera@dunaweb.hu

 


 

Tisza-tó Vízisportszer-Kölcsönző
Abádszalók szabadvízi strand bal oldalán!
www.tiszatovizisportszer.hu, szalokvizisportszer@gmail.com
Vízibanán, vízibob, vízisi, Jet-ski, hajótúra/sétahajó: 06 (70) 779-73-35
Vízibicikli, kenu, vízifoci: 06 (70) 948-00-38, 06 (70) 703-66-84

 


Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...
Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...

Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...
Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...

Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...
Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...

Szekrényes István képgalériája a strandról...

Kovács Mihály képgalériája a strandról...

 

 

Képek a strandunk életéből...

Fotó: Szekrényes István

Fotó: Szekrényes István

Horgászat
2004-05-28 15:25:12

 

 

 


H i r d e t é s
HIRDETÉS

Horgászat a Tisza-tónál

Horgászcikk, díszhal, állateledel üzlet
Tel.:30-852-6086 (Hegedűs József)

 

Horgászbolt

Lukács Imre, abádszalóki horgász weboldala

Két-Víz Bt., Nagykunsági-főcsatorna torkolata
Tel.: 30-383-2079 (Kovrig Zoltán)
Tel.: 30-228-1552 (Zabolai Gábor)

Horgásszon együtt az 1997-es esztendő legjobb halfogójával, Szendrei Sándorral!

 

 

Rablóhalas horgásztúrák

Esti – éjjeli süllőzés, fenekező módszerrel.
Délutáni – esti harcsázás, fenekezés, kuttyogás.
Esti – éjjeli pergetés harcsára – süllőre wobblerrel.
Egy – egy alkalomra max 2 fő.

 

 

 

 

 

 

 

 

Horgászat Tiszaderzsen. Hatalmas harcsák!!!


 

Horgászképek 2...
Horgászképek 3...

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma
A horgászok paradicsoma

 


A csalik

A csalik

A csalik
A csalik


Kapásra várva...
Kapásra várva...


Fennakadtam...
Fennakadtam...

Teli a pocak
Teli a pocak


Büszkeségünk
Büszkeségünk

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 


Fotó: Szekrényes István
Lakóladik


Fotó: Szekrényes István
Vízben


 Itt a helyed!
Itt a helyed!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Egy szép ponty a Nagyakunsági-főcsatornáról

Fotó: Kovács Mihály
A ponty és a büszke horgász

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály
Tessék mosolyogni!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Fotó: Kovács Mihály
A kapás...

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

 Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Az Abádszalóki Nyár 2008. évi programja


Április 30. 20 óra. Arany János út
Utcabál
Dj: Nagy Krisztián

Május 1. 10 óra Városi Labdarugó Pálya
Majális, nyugdíjas klubok találkozója
10 óra    Megnyitó - iskolások, helyi amatőr csoportok, nyugdíjasok műsora.
        Május 1. Kupa- kispályás labdarugó bajnokság.
11 óra    Karcagi Nagy Zoltán és Andi műsora
14 óra    népi és ügyességi játékok, pónilovaglás, kapura rugó verseny.

Május 2-4. Strand Szabadtéri Színpad, Ifjúsági Tábor
Motoros Találkozó
Programok:
Május 2 (péntek) este: Rood, Blues Campany, Fly-tox, Roncs Rt. koncert.
Május 3 (szombat): Iszapbirkózás, csirkefogó, blokkdobó, max, motor szépség, hangerő sörivó
verseny, street figther bemutató, motoros felvonulás.
Rendező: az Abádszalóki Motoros Egyesület
Információ: Barta István 20/419-9924, Kiszelák Gábor 30/286-0309

XVI. Rock Pódium, amatőr zenekarok országos tehetséggondozó versenye

Május 10. 10 óra, a Tisza-tó Strand előtti parkolóban
    IV. Pünkösdi királyválasztás,
    Megyei Kettes Fogathajtó Bajnokság
    Lovas népijáték, csikós vetélkedő, királyválasztás, fogathajtás, kézműves, népművészeti vásár, vendéglátás.

Május 11. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
pünkösdi orgonahangversenye

Május 23-25-ig - Általános Iskola tornaterme
    Erőemelő Verseny
    Szervező: Pusztataskonyi Szociális Otthon

Május 25. 14 óra Szabadtéri Színpad
Városi gyermeknap
Hagyományőrző népi játékok, tűzoltó, rendőr bemutató, vetélkedők.
Arcfestés, játszóház, pónilovaglás, sétakocsikázás, homokvárépítés,
Családi vetélkedő, szépségverseny
17 órakor a Berkenye együttes műsora

Június 1-től, esténként. Tisza-tó Strand, Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság eseményeinek
projektoros kivetítése 3x4m-es vászonra

Június 7. 10 óra, a Művelődési Ház előtti ligetben
    I. Abádszalóki Történelmi, Hagyományőrző Íjászverseny
    Rendező a Tűzmadár Íjász Egyesület.
Nevezhetnek mindazon íjászok, akik pusztai nomád íjjal, fa vesszőkkel rendelkeznek. Akiknek van történelmi viselete, örömmel vennénk, ha viselné!
Lesz íjászpárbaj, távlövészet, messze lövészet.
Nevezés 10 korcsoportban. 8-9. 30 óráig.
Előzetes nevezéseket május 30-ig várják.
Megnyitó: 9. 30-kor. Eredményhirdetés 17 órakor.
Díjazás: serleg, érem, oklevél, egyéb meglepetés.
Információ: www.tie.atw.hu, alkotohaz@freemail.hu
59/353 501, 30/315 3864 Horváth Tibor főíjász

Június 7. 9-18 óráig, Zrínyi út 3 sz.
    A Major Vendégház II. Kézműves és Hagyományőrző Fesztiválja,
Résztvevők: kézművesek, hagyományőrző együttesek, zenészek, énekesek.
Étel és borkóstolás.
Támogatók: Soproni Sör, FATOSZ
Információ: 20/427 8525, 70/558 8788,
wigwam-haz@freemail.hu, www.abadszalok.hu/majorhaz


június 13. 17 óra Iskolagaléria
    Művészeti Iskola kiállítása

Június 14.
Kerékpártúra: Kiskörei kiskör, Abádszalóki kör, tókörüli nagykör
Információ: Búzás Károly, 06/ 1260-9948, 70/ 558-8788 telefonszámokon
    Tiszavirág kerékpártúra, a Tisza-tó körül
    Egész napos családi túra a Művelődési Ház szervezésében. Nevezetes helyek megtekintése, fotózás.

Június 14.
    Szezonnyitó ünnepség, a Tisza-tó Strandon
    20 óra    Origó koncert, utcabál.    
    Sztárvendég: Groovehouse.
21,50. Az „Abádszalóki Nyár 2008” programsorozatot megnyitja Varga Mihály
országgyűlési képviselő és Bordás Imre polgármester
22 óra Tűzijáték a Tisza-tó fölött.
    A Szabadtéri Színpadon Hóvihar Parti.
Dj. Geri

Június 15. 10 óra, Tisza-tó Strand vízisípálya
Wake board Kábelpályás Magyar Kupasorozat első állomása

Június 20. 14 óra
Tamus István alkotótáborának, Művészeti Konferenciája


Június 20. 21 óra Szabadtéri Színpad
Retro Beach Party

Június 21. 10 óra Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning show
Információ: Kiss Csaba 20/555 1186

Június 21. 20 óra a Művelődési Ház előtti réten
Tonuzoba emlékünnepség
a Hun Pogány Szövetség és a
Hun Fokos Szövetség szervezésében
(Pogány dalok, tűzíjászat, táltos szertűz)

Június 27. 17 óra Iskolagaléria
IX. Abádszalóki Nemzetközi Művésztelep kiállításának
megnyitója

Június 28. 10 órától, a város lakosságának közreműködésével
    II. Abádszalóki Kompír Fesztivál
    Információs pontokon átvett „útilapuval” a vendéglátók felkeresése. A Tisza-tó Strandon játszóház, folklór műsor
    18 órakor a Molnár Dixilend szabadtéri koncertje
    21 órakor a Szabadtéri Színpadon Fásy Mulató.

június 29. 10 óra, Tisza-tó Strand Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Június 29.
Országos kirakodó és állatvásár a vásártéren

Június 29. Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság döntőjének projektoros vetítése

Július 4. 17 óra, Iskolagaléria
Abádszalóki Pillanatok fotópályázat kiállítása

Július 4. 21. óra, Szabadtéri Színpad
Hooligans koncert

Július 5. 10 óra Szabadtéri Színpad
VIII. Tisza-tavi Utcai Kosárlabda Bajnokság
Korcsoportok: I.- 16 évig, II.- 16 év felett.
3+1 fős csapatok előzetes jelentkezését várjuk.
Rendezők: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szabadidősport Szövetség,
Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Művelődési Ház
Információ: Kiss András 06-20/436-7729

Július 5. 9 óra Tisza-tó Strand
    Tisza-tó Nevezéses Homokfoci Torna
    A Pepsi támogatásával
Nevezéssel kapcsolatos információ:
Kovrig Zoltán, telefon: 06-20/669 4466

Július 5. 14 óra Tisza-tó Strand
IV. Nagy Strandkönyvtár
az Ember Mária Könyvtár szervezésében.
Egész délután változatos program: vetélkedők, könyvárusítás,
Játszóház.

Július 5. 21 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Apácák címmel musical vígjáték.
Tiszai Vándor 1 oldal, e-mailben küldi
Malom Fogadó 1, ????
Lila Akác 1  szöveg kiegészítése: üdülési csekket elfogadunk


Július 11. 17 óra, Iskolagaléria
Dr Tóth Csaba fotókiállítása

Július 12. Tisza-tó Strand
Siketek nemzetközi darts, strandröplabda, homokfoci bajnoksága

Július 12. 17 órától a Szabadtéri Színpadon.
    V. Tisza-tavi Ki Mit Tud,         
Nevezni a Művelődési Ház címén lehet, 14-éves kortól:
tánc, vers és próza, zene, és egyéb kategóriában.
    III. Tisza-tavi Hastáncfesztivál,    
Információ: Faatimah 06-20/937 2618,
e-mail: faatimah@chello.hu

Július 18. 17 óra, Iskolagaléria
Megyes László festőművész kiállítása


Július 18. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Peat Jr. Totál Dance Party
    Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri    

Július 18-20. Tisza-tó Strand
    Beach Soccer Bajnokság
(Országos Strandfoci Bajnokság)

Július 20. 10 óra, Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny


Július 25. 18 óra Szabadtéri Színpad
Fegyverneki folklór együttesek bemutatója
20 óra
Balázs Páli születésnapi koncertje


Július 26. Sportpálya
Tisza-tó Meghívásos Nagypályás Labdarugó Torna
Információ: Kovrig Zoltán Tel: 06-20/669 4466

Július 25-27. Tisza-tó Strand
Szépség hétvége az AVON-nal ua.


Július 26. 17 órakor a Szabadtéri Színpadon.
    XIX. Tisza-tó Szépe szépségkirálynő választás, a Tropicana támogatásával
Alsó korhatár 16 év. Nevezni a helyszínen lehet, a rendezvény napján 15 óráig. Nevezési díj 4000 Ft. A verseny menete: A bemutatkozás saját fürdőruhában, 20 fős csoportokban, egyéni riportok alapján történik. Műsorvezető: Csonka András színművész az RTL Klub sztárriportere. A díjazottak értékes ajándékokat kapnak. A királynő ötvösök által készített, egyedi ezüst - ékköves koronát vihet haza.
A műsorban fellép: Szekeres Adrienn, Arnóczky Noémi énekesnők, a 4 for dance -a Csillag Születik döntőse.
A szépségversenyt követően a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon Buli a vízparton - Csonka András műsora
A Szabadtéri Színpadon Hóparty,
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Július 27. 18 óra Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
orgonahangversenye

35. oldal

Augusztus 1. 17 óra, Iskolagaléria
    Dr  Molnár Gyula természet fotói


Augusztus 2. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Edda koncert

36. oldal
Agusztus 2. Tisza-tó Strand
XXI. Tisza-tó Átúszó verseny
Átúszandó táv kb. 2 km.
Kategóriák: gyermek (6-10-ig és 10-14 éves korig), ifjúsági (18 évig), felnőtt (40 évig), senior 1. (40-50 évig), Szenior 2. (50-).
Nevezni a helyszínen lehet 8-9 óráig, saját kezűleg kitöltött, aláírt nevezési lapon. A kategóriába sorolással kapcsolatban később reklamációt nem fogadunk el! Nevezési díj 3000 Ft/fő. Iskolai csoportoknak (10 fő fölött, nevek feltüntetésével) 2000 Ft/fő. Családi kedvezmény (4 főtől) 2000 Ft/fő.
A verseny lebonyolítása:
9. 30 - 10-ig behajózás a szigetre.(Ásványvizet biztosítunk!)
10 óra rajt - minden kategória együtt!
A célba érkező versenyzők frissítőt, erre az alkalomra feliratozott pólót kapnak.
Minden induló idejét mérjük, regisztráljuk.
Eredményhirdetés várható ideje 13 óra.
A kategóriák első helyezettje kupát a 2. 3. helyezett érmeket kap.


Augusztus 3. Viking Marina kikötő
V. Tisza-tavi Tájékozódási Kenu Túra Verseny
Táv: 8 km. Feladat: térkép segítségével 8 tájékozódási pont megkeresése.
Nevezés a verseny napján 9 órától. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: csapatonként 5000 Ft. A résztvevők erre az alkalomra feliratozott
pólót kapnak. Az első három helyezett kupát, érmeket kap.
Jelentkezési határidő: július 25.
Információ: Balogh Gyula, Tel: 06-30/353-5886

Augusztus 3. 18 óra Római Katolikus Templom
Steve Taylor Szabó pánsíp művész hangversenye

Augusztus 8. Szabadtéri Színpad
    Pekingi Olimpia megnyitójának projektoros kivetítése

Augusztus 8. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Total Dance Party dj. Szatmári
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 9. Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning találkozó

Augusztus 9. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Republic koncert

Augusztus 10. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás orgonahangversenye

Augusztus 15. 21 órakor,
    Irígy Hónaljmirigy koncert,

Augusztus 16. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Habparty
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 17. Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 18. 20 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Nemzetközi Blues Est
 Lengyel vendég zenekar, Takács Tamás Blues Zenekar, Papa Blues Band

Augusztus 19.
    „Ki a legény a gáton” Fesztivál, a Tisza-tó Strandon.
    A Tisza-tó régió településeinek kötélhúzó versenye


Augusztus 19. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Kárpátia koncert

Augusztus 20. a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon
    14 órakor    „Ki a legény a gáton” erős emberek pénzdíjas versenye
    20 órától    Cosombolis koncert, utcabál.
            Sztárvendég: Lola.
    22 órakor    Tűzijáték

Augusztus 23. 9 óra,  a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon.
    XII. Hagyományőrző Szabadtűzi Sütő-Főzőverseny és Szomolyai Borfesztivál,
Nevezni lehet: nyárson, parázson, agyagban, fóliában és bográcsban készült ételekkel.
A versenyzők biztosítják az elkészítéshez és a tálaláshoz szükséges eszközöket,
valamint az alapanyagot. Tüzelő, (faszén, fa) munkaasztal és folyóvíz mindenkinek rendelkezésre áll.
Nevezni a helyszínen lehet reggel 7-9 óráig.
Az érdeklődőknek kóstolási jegy megváltásával lehet gasztronómiai élményhez jutni.
Meghívásos térségi nyugdíjastalálkozó 10 órától a főzőversennyel azonos helyszínen.

Augusztus 23. 21. óra Szabadtéri Színpad
    Summer end party
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 24. 10 óra Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpad
Rokkantak napja
Egész napos jótékonysági gála a Szabadtéri Színpadon
a Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében

Augusztus 24. Szabadtéri Színpad
Pekingi olimpia záróünnepsége projektoros kivetítéssel

Augusztus. 30. Vásártér
Országos kirakodó és állatvásár

Augusztus 30. Tiszató Strand, Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 30. Szabadtéri Színpad
Nyárbúcsúztató buli a Black Birds Együttessel

Szeptember 27.
A Város Napja

Szeptember 27.
14 óra a város főbb útjai
Szüreti felvonulás
A lovas, fogatos felvonulás, néptáncosok, nótakörök fellépésével, kisbíró vezetésével
18 óra Művelődési Ház
Szüreti bál
Élőzene, asztalfoglalás - baráti társaságoknak kialakított asztalokkal.


Állandó programok:

Babamúzeum és faluház - István király út 41. Steigauf Józsefné 06-20/6694474. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 09.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. Belépődíj: Felnőtt: 250 HUF, Gyermek 10 éves korig: 150 HUF, Csoport, nyugdíjas: 200 HUF.

Melegített vizű strandfürdő - Strand út 2. 06-59/700-131, Nyitva tartás: május 1.- szeptember 30. Minden nap: 10.00-18.00. Belépődíj: Felnőtt napi: 1000 HUF, Gyermek napi: 500 HUF, Felnőtt félnapi /15 óra után/: 500 HUF, Gyermek félnapi /15 óra után/: 300 HUF, Felnőtt heti bérlet: 4000 HUF, Gyermek heti bérlet: 2000 HUF, Havi bérlet abádszalóki lakosok* részére: 2000 HUF  
* Állandó helyi lakásbejelentővel rendelkezők.

Kiállítás a Kovács Mihály Általános és Művészeti Iskolában - István király út 1. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 13.00-18.00. A kiállításra a belépés díjtalan.

Kenu és motoros csónaktúrák szervezése a Tisza-tó abádszalóki medencéjében és környékén. A kenutúrák minimum három, a motoros csónaktúrák minimum két órásak. A túrák előzetes időpont egyeztetéssel indulnak. - Balogh Gyula Tel: 06-30/353-5886

A kiskörei vízlépcső, duzzasztómű, hajózsilip megtekintése minden szerdán 10 órától szervezet formában lehetséges. A programba csak 10 órakor van bekapcsolódási lehetőség. A kellemetlenségek elkerülése érdekében előtte kedden, vagy szerdán egyeztetés szükséges a 36/558 310, ill. 36/558 311 telefonon.

A kiskörei vízierőmű látogatására, ahol az áramtermelés folyik, ugyancsak szerdai napokon, de 11 órától van lehetőség. Aki ebben az időpontban a „Tisza-víz vízierőmű” portáján jelentkezik, az előzetes egyeztetés nélkül az erőmű által biztosított vezető felügyeletével tekintheti meg a létesítményt. Más időpontban, és csoportoknak előzetes egyeztetés szükséges.

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában. Információ: Tisza-tó Ifjúságáért Egyesület, Ratkai István 06-30/3595 532

Vert csipke készítésének bemutatása, igény szerint tanítása. Nyitva tartás: szerdai napokon 10.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. - Simon Istvánné, Kossuth út 2. Tel: 06-59/355-481

Diana Vadászkorong Lőtér, Abádszalók hrsz.: 0194/4 - a kunhegyesi út mellett.
Programok - nevezéses egyéni és csapatversenyek: április 12. Szabó Ferenc Emlékverseny, augusztus 30. Diana Kupa, Szeptember 20. Abád Kupa.
Az ezen túli nyitva tartás: szerdán és szombaton 16 - 20-ig.
Egyedi bejelentkezés: 06-20/927 5051

Ökotúrák a természetvédelmi területre motoros csónakkal, fotózás a madárrezervátumban. Rablóhalas horgásztúrák szervezése. Előzetes időpont egyeztetés alapján - Kasza Sándor, Tel: 06-30/910-7013

Kerékpárkölcsönzés (a Gyermekorvosi Rendelő mellett) - Kossuth út 2/1. Tel: 06-30/482-1811, Nyitva tartás: főszezonban 09.00-19.00, ettől eltérő időpontban a megadott telefonszámon bármikor kölcsönözhető. 28 db (férfi, női, gyermek) kerékpár, gyermekülés, kerékpársisak bérelhető. Ár: 200 HUF/óra

Ember Mária Könyvtár - István király út 13/1. Tel.: 06-59/357-486, Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-12.00 és 14.00-17.00, kedd szünnap. Internet használati lehetőség: 125 HUF/óra

Horgásztatás Szendrei Sándorral, akit a Sporthorgász 1977-ben „az év legjobb halfogójának” választott. Tel: 06-30/240 73 90 és 70/594 83 42. További információ: www.szalok.hu/szendrei .

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában igény esetén.
Információ: Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Kiss András
Tel: 06-20/436-7729

Kézműves foglalkozások a Tisza-tó strandon felállított Szabadtéri Színpad mellett, illetve rossz idő esetén a Művelődési Házban: szerda, csütörtök, péntek: 16,00-18,00 óráig.
Információ: Művelődési Ház, Tel: 06-59/535-363

Ismerje meg a Tisza-tavat és környékét elektromos kerékpárral!
E-BRINGA CENTRUM Kft.
5241 Abádszalók, Deák Ferenc u. 1. Üzletsor
T/F: 06-59-355-548    info: Kovács Lajos 06-30-94-46-196
e-mail cím: kovacslajos@e-bringa.hu
www.e-bringa.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

агротекстиль тканный для мульчирования почвы купить

(IvanExaxy, 2021.01.02 02:06)

Ознакомимся с популярными марками укрывного материала АгроспанДля высадки саженцев деревьев, мы предлагаем готовые приствольные квадраты из черного плотного волокна Агроспан мульча.Определенный парник удобен в эксплуатации, к растениям простой подобраться и заниматься с ними.Агроспан® не только светостабилизирован, но и содержит защиту от пестицидов, удобрений, химикатов и кислотных дождей.
<a href=https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/poliehtilenovaya-plenka/>пленка полиэтиленовая техническая 200 мкм</a>
<a href=https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/meshochki-na-vinograd-ot-os/>мешочки для винограда купить в астрахани</a>
https://astrahan.agrohoztorg.ru/catalog/тепличная-пленка/пленка-люкс-г-десногорск/ - купить пленку люкс в астрахани

— Позволяет продлить смесь урожая перед поздней осени;Так затем выращивания лука и чеснока в июле вмиг сеют горчицу, фацелию разве редьку.После поочередно расправляют, натягивают и закрепляют всетаки края.«Агроспан» выделяется между них увеличенным сроком службы.

what is it worth

(PharmacyTivof, 2021.01.02 01:34)

published here <a href="http://split-info.ru/">why not try these out</a> visit homepage http://goodshelper.ru/ <a href="http://1c-rybinsk.ru/">helpful resources</a>

The Lawrence Arms - "Quiet Storm"

(ValarieRew, 2021.01.02 00:33)

<a href=https://epitaphrecords.ukmuch.info/the-lawrence-arms-quiet-storm/ZoWro9aIlqfNq5g><img src="https://i.ytimg.com/vi/2OIspQdAjIc/hqdefault.jpg"></a>

The <a href=https://epitaphrecords.ukmuch.info/the-lawrence-arms-quiet-storm/ZoWro9aIlqfNq5g>Lawrence</a> Arms - "Quiet Storm"

Спасительная магия

(Illona, 2021.01.01 23:28)


<a href=http://g2012.ru>молитва на благополучие и достаток в семье</a>

разработка одностраничного сайта

(Artemekbnag, 2021.01.01 19:07)

На этом шаге вы создадите образец сайта визитки. Образец сайта – это отделанный к публикации, только временно пустой сайт, в котором упихивать все страницы и переходы среди ними, однако отрицание наполнения текстами и картинками.Порядок довольно давать вам подсказки сообразно хэштегам, сколько существенно облегчит поиск и жизнь. Но не всегда.Следите изза обновлениями нашего блога про SMM и и получайте актуальные советы сообразно smm-продвижению от экспертов!
<a href=https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html>одностраничные сайты купить</a>
<a href=https://ekb.skgroups.ru/context.html>эффективная настройка контекстной рекламы</a>
https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов в екатеринбурге

Ради вас. Сюда попадает то, сколько может заинтересовать конкретного пользователя. Причина формируются для основе его интереса к тем alias иным постам и профилям.Аналогичным образом дозволено собрать целевые аудитории в зависимости от того, который они смотрели на сайте, и создать рекламное объявление ради каждой группы. Целевое бюллетень на группу ретаргетинга дозволительно создать, когда число участников достигнет 100 персона, т.е. впоследствии установки пикселя отслеживания придется подождать некоторое время.плохая исправление фото

you could try here

(CATivof, 2021.01.01 15:45)

Resources <a href="http://it-footbalst.ru/">more..</a> more.. http://nicekeys.ru/

продвижение сайта в поисковых системах

(SeogradJulge, 2021.01.01 14:56)

2 Выбираем подходящую CMS для своего интернет-магазинаВкус вкуса. Будто там говорят? Плохому фотографу камера мешает? =). Скорее нужда чувства вкуса. Эту «мышцу» накачать можно. А «тренажерки» три: фотостоки (там дозволительно встречать воз годных flat lay-фото, а сами фотостоки можно найти в одной из наших статей), Pinterest (много вдохновения №1) и красивые профили в Инстаграме (не было ни дня, дабы в ленте не была замечена объявление хоть желание одного, предполагать беспричинно, «правильного» профиля). И поверьте, красивые аккаунты вы узнаете из тысячи. Когда сомневаетесь, вот успешный и несчастный образчик:– большинство в ход последних 5 лет не обновляло визуальную и программную составляющую сайтов. В связи с этим элементы новых технологий CSS3 и HTML5 примерно не используются, хоть они уже довольно распространены;
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/landing.html>разработка одностраничного сайта</a>
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс</a>
https://volgograd.skgroups.ru/resheniay.html - купить готовый сайт в Волгограде

Который движок для сайта лучше.SMM не как ради общенияБуде вы планируете поручать разработку, продвижение сайта сиречь другую рекламу в интернет, вы можете попросить компанию с которой вы будете подвизаться придумать слово сайта чтобы вас, в большинстве случае это безмездно, а избрание названия сайта навсегда остается изза вами. Мы в Seoklub придумали названия ради десятков успешных интернет проектов и с удовольствием поделимся своими знаниями с вами.«Основной запросы рубрики+минимальная цена товара в категории+вспомогательное слово+титул бренда/магазина»Сайт, шириной в 760 пикселей может смотреться достанет неприглядно (чрезмерно узко) на мониторах с большим разрешением экрана;

bikini t&auml;by centrum

(bikini t&auml;by centrum, 2021.01.01 14:08)


Thanks for another informative web site. The place else may just I am getting that kind of info written in such a perfect approach? I have a mission that I am just now operating on, and I've been at the glance out for such info. <a href="http://hinsri.renoun.se/trends/bikini-taeby-centrum.php">bikini täby centrum</a>

натяжные станции конвейеров

(Edwardsow, 2021.01.01 10:58)

«Мы продолжаем реализацию долгосрочной инвестиционной стратегии развития Группы в Курской области, — подытожил Главный начальник ГК „АгроПромкомплектация“ Сергей Новиков. — Находка к началу уборочной страды 2018 возраст новой площадки сообразно хранению зерна — это видный остановка экспортоориентированной политики, действие которой определена государством подобно хитрый приоритет. Помимо того, мы завершаем строительство других современных объектов — нового комбикормового завода, цеха термической обработки сои, трех свиноводческих и одного молочного комплексов».Для новой мебельной фабрике в Тверской области выпущена первая часть продукцииВступайте в наши группы и добавляйте нас в друзья :)
<a href=https://vhm24.ru/zernosushilnyij-kompleks-dsp-32>Зерносушильный комплекс дсп 32</a>
<a href=https://vhm24.ru/norijnyie-trubyi>труба норийная монтажная</a>
https://vhm24.ru/norijnyie-trubyi - купить взрыворазрядитель

— Благодаря средствам Фонда мы закупили две импортные высокопроизводительные сушилки датской компании Кимбрия, буферные силосы чтобы влажного зерна и транспортеры российских компаний Ромакс и Мельинвест. Одна из сушилок уже смонтирована, путем изрядно дней начнутся пуско-наладочные работы. Вторая сушилка проходит таможенную очистку и будет у нас в ближайшие дни. Запустить ее планируется к началу декабря", — рассказал пресс-службе фонда начальник ООО «Элеватор» Сергей Варламов.«Собранный урожай отправляется в элеватор, оборудованный системами температурного контроля, аэрации, сушки зерна и другими. Оттуда зерно соглашаться для комбикормовый завод, а готовый комбикорм поступает для свиноводческие комплексы», — рассказали в компании.В «ПсковАгроИнвест» построили свежий элеватор чтобы хранения зерна

fast acting erectile pills

(pharmacious, 2021.01.01 07:33)

chloroquinone
<a href=https://chloroquineorigin.com/>aralen</a>
dealing with erectile dysfunction
<a href=https://erectiledysfunctionsxag.com/>erectile definition</a>
malaria drug hydroxychloroquine
<a href=https://hydroxychloroquinex.com/>chloroquine</a>
erectile damage
<a href=https://plaquenilx.com/>plaquenil adverse effects</a>
tadalafil ip
<a href=https://tadalisxs.com/>tadalafil tablets</a>
z pack mg dosage
<a href=https://zithromaxes.com/>zithromax z-pak price without insurance</a>

игромания болезнь лечение

(RobertAgino, 2021.01.01 07:13)

Спасение от никотиновой зависимости часто растягивается на месяцы. Кахексин (ФНОальфа), выделяющийся ими в "сытом" состоянии, снижает противоречие тирозиновых протеинкиназ жировой и мышечной ткани для инсулин и таким образом тормозит липогенез и другие эффекты инсулина. Опричь никотина, это эфирные масла, окись углерода (угарный газ), углекислый газ, аммиак, табачный деготь, радиоактивные вещества, свинец, висмут, мышьяк, калий, а также масляная, уксусная, муравьиная, валериановая и синильная кислоты, сероводород, формальдегид, азот, водород, аргон, метан, цианистый водород и т. Показаниями к проведению лазерного кодирования являются:Эспераль (действует сообразно аналогии с торпедо, бывает не всего инъекцией, только и гелем около лопатку),язва желудка и двенадцатиперстной кишки. Приготовление может выходить следующими способами:
https://ambulatoriamed.ru/kompjuternoe-kodirovanie-ot-alkogolizma - компьютерно подсознательное кодирование
<a href=https://ambulatoriamed.ru/kodirovanie-ot-alkogolizma-v-omske>кодирование от алкоголизма в омске</a>
<a href=https://ambulatoriamed.ru/kodirovanie_lechenie_igrovoj_zavisimosti.html>игромания болезнь лечение</a>

• эксайтотоксические2 эффекты глутаматанавязчивые мысли и стремление выкурить сигарету;• алкогольный бред ревности

открыть ооо в краснодаре

(Samuelskedy, 2020.12.31 23:39)

В форме заявления о прекращении деятельности нужно указать следующие причина: ОГРНИП, Ф.И.О, ИНН и контактную информацию (телефон, e-mail).Это значит, который вам нужно увольнять их, а также сдать отчетность и платить за них взносы.40 874 Р
<a href=бухгалтерские услуги недорого>https://buhuslug.ru/</a>
<a href=закрытие>https://buhuslug.ru/zakrytie-ip/</a>
стоимость бухгалтерских услуг для ип - https://buhuslug.ru/prays-list/

род получения документа, подтверждающего снятие ИП с учёта: сам заявителю, почтой иначе доверенному лицу.Об этом, в частности, ФНС сообщает в письме через 13.08.2010 N ШС-37-3/9075@: «Таким образом, прекращение физическим лицом деятельности в качестве индивидуального предпринимателя не является обстоятельством, которое влечет конец возникшей через осуществления такой деятельности обязанности по уплате налога». Если предпринимательская деятельность зашла в улица и долги вносить нечем, то впоследствии закрытия ИП рекомендуется выздоравливать процедуру банкротства.Документы, которые приходится подготовить ради прекращения индивидуальной предпринимательской деятельности, перечислены в статье 22. 3 закона от 08.08.2001 N 129-ФЗ:Еще надо довольно заплатить дополнительный 1% пенсионных взносов от суммы, на которую полученный пенсион превысил 300 000 Р.

контекстная реклама гугл

(RostovTen, 2020.12.31 20:16)

Тренинги бывают двух видов: выездные и корпоративные.1) Возьми белотелый листик и ручку;Поисковые системы непременно относятся к адаптивной верстке. А представители компании Google официально рекомендовали использовать адаптивные варианты дизайна. С точки зрения Google пользователи должны брать информацию в наиболее удобном виде. А потому адаптивные сайты будут занимать в выдаче мобильного поиска более высокие позиции.Chanel № 5 с Николь Кидман2. Получить с сайта присутствие помощи пикселя.
<a href=https://skgroups.ru/ecomerce.html>разработка интернет магазина</a>
<a href=https://skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
https://skgroups.ru/kontakty.html - заказать сайт Ростов

– как 10% сайтов имеют версию чтобы мобильных устройств и ни для одну из них очень зайти с персонального компьютера;Формула высокого вирального охвата тут предельно проста: навязчивая песня. Покажите мне хоть бы одного человека, какой ни разу в своей жизни ни спел какой-либо из этих хитов: «Совершенно тип-топ, каблучки, макияж», «О, Palmolive, выше ломкий гель», «Золотая судьба, золотая», «Две мясных котлеты-гриль, особенный соус, сыр, огурцы, салат и лук, совершенно на булочке с кунжутом». Хотите стать вирусом в социальных сетях? Пробуйте себя в роли композитора.фейстюнСлово сайта по названию организации2.2 Запоминаемость

накрутка инстаграм платно

(Sencut, 2020.12.31 17:37)

Какой симпатичный ответ


------
<a href=https://partnersmelbet.com>melbet partners</a>


Очень забавный вопрос


------
<a href=https://ivoireparis.com/betclic/>https://ivoireparis.com/betclic/</a>


Извиняюсь, но я предлагаю пойти другим путём.


------
<a href=https://venro.ru/>накрутка живых подписчиков в инстаграме купить недорого</a>


Я считаю, что Вы не правы. Я уверен. Предлагаю это обсудить.


------
<a href=https://anydesk.site/en/>how to download anydesk</a>


Само собой разумеется.


------
<a href=http://rospacks.ru/chekovaya-lenta.html>купить чековую ленту 57 мм</a>


Вы сами придумали такую бесподобную фразу?


------
<a href=https://anydesk.store/en/>anydesk free download for windows</a>


Я согласен со всем выше сказанным. Давайте обсудим этот вопрос.


------
<a href=https://vfxalert.com/>free binary trading</a>


Браво, мне кажется это блестящая идея


------
<a href=https://www.mobile-workshop.ru/>где купить велосипед</a>


отлично


------
<a href=https://bolshepodarkov.ru/catalog/novogodnie_ukrasheniya_i_aksessuary/>елочные игрушки купить оптом</a>

Двояко понимается как то


------
<a href=https://comicsnake.com/boom-studios/10841-once-amp-future-once-amp-future-14.html>https://comicsnake.com/boom-studios/10841-once-amp-future-once-amp-future-14.html</a>

разработка интернет магазина цена в Самаре

(SeosamarOrdig, 2020.12.31 16:54)

Конечно, коли вы хотите, воеже про вас забыли – алгоритм умной ленты в соцсетях работает, якобы часы. Но присутствие этом не нужно отходить от обратного: заваливать ленту подписчиков, публикуя сообразно 5 постов в день. Ваша активность стремительно надоест пользователям, и они простой отпишутся. Оптимальное число постов в сутки – не более двух.Во-вторых, вы можете превратить свою компанию в инста-бренд. Например, запустить розыгрыш, где обязательным условием будет деление публикации со специальным хэштегом. Например, #компанияN_щедрая_душа, #дружу_с_компаниейN и т.д. Беспричинно, появляется шанс, что ваш хэштег со временем станет вирусным. Это может привести к вам новую заинтересованную аудиторию.Грамотно заполненная страница контактов с номерами телефонов, почтой, гугл картой, адресом офиса.
<a href=https://samara.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание и разработка сайта</a>
<a href=https://samara.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайтов</a>
https://samara.skgroups.ru/ecomerce.html - разработка интернет магазина цена в Самаре

Вот, предположим, живет себе мальчик Ваня и ведет аскетический способ жизни. Живет себе и не знает, который вся территория поет «Для лабутенах... и в штанах» группы «Ленинград». И вот Ваня решает смахнуть прах со своего аккаунта в ВКонтакте и, ровно только он открывает ленту, то приходит в ужас: отдельный другой репостнул себе то клип «Лабутенов», то шуточку об этой песне.Нет ограничения по количеству виджетов иначе обратных звонков, весь безвозмездно• Составляя реестр номеров для обзвона, начинайте с самых «сложных» компаний, от которых вы в принципе готовы услышать отказ. Спустя пару часов ваш визг довольно увереннее, и вы легко сможете создавать заказать контекстную рекламу в те компании, в сотрудничестве с которыми преимущественно заинтересованы.Какие функции питаться у виджета?Так вот, около съемке для «однородном» фоне вы можете воспользоваться приложением Bikini. Несложно догадаться – оно делает фигуру желаемых параметров. В Facetune, кстати, потреблять такая же функция. Беспричинно сколько смотрите, функционал какого приложения довольно вам удобнее. И еще – распоясаться не стоит. В образцово-показательном профиле недопустимы такие фото, только мы привели ниже (и сообразно тематике, непременно, тоже):

Why Mark Cuban is the Best Owner in Sports

(Billielaf, 2020.12.31 14:43)

<a href=https://mbonehd.uzload.info/mKKVa5vMp2ylnpc/why-mark.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/co_8jfE3q9g/hqdefault.jpg"></a>

Why Mark Cuban is the Best Owner <a href=https://mbonehd.uzload.info/mKKVa5vMp2ylnpc/why-mark.html>in</a> Sports

разработка веб сайтов

(SeopermCam, 2020.12.31 13:15)

пиксарт450?000 * 100 / 15 = 3?000?000 руб.Где сделать сайт.
<a href=https://perm.skgroups.ru/smm.html>продвижение в инстаграм</a>
<a href=https://perm.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама пермь</a>
https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - стоимость разработки сайта

И непременно заявить о себе в интернете, сделать так, чтобы ваш сайт находили покупатели. Относительный этом мы расскажем в статьях о раскрутке.Локальные – #новостройки_москвыWordPress. Движок много хорош собой, при помощи данного движка можно создать абсолютно всякий тип сайтов начиная с варез-сайта и заканчивая профессиональным сайтом какой-либо компании. Изначально WordPress был создан точно движок ради блогов, и около однако блогеры якобы Рунета, так и «ЗаРунета» используют сей движок в своих целях. Огромным плюсом WordPress является большое количество бесплатных плагинов, шаблонов, виджетов и т.д. И круг сможет найти себе что-нибудь по вкусу. Беспричинно же огромным плюсом этого движка является то, сколько в управлении им разберётся всякий новичок.Бесплатная техническая поддержкахолодный обзвон

lrzwwhuyhqoe

(hnlorzoi, 2020.12.31 11:18)

samples of argumentative essays https://essaywritinge.com/ - topic for persuasive essay
essay parts
how are sat essays scored <a href=https://essaywritinge.com/>essay-writing</a> scholarships with no essays

сео портфолио

(WilliamSluth, 2020.12.31 09:46)

Вашу маму и там, и тут показывают! Изучаем Инстаграм TVЧересчур громада доступного чтобы чтения текста страницы и его острое похоть заполнить всю доступное район может прислуживать во осложнение удобству пользователей. Чрезвычайно гибель текста может «тискать» для пользователя и ляпать сайт перегруженным или хаотичным. Существует вид: «Безделица пространство продает» (“Milky duration sells”, не знаю русского эквивалента этого выражения, имеется в виду, сколько пустое пространство надо чтобы увеличения акцента для содержании), и оно справедливо даже сообразно к вебсайтам;Интересы
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/context.html>заказать рекламу в яндекс</a>
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/context.html>заказать настройку рекламы в гугл</a>
https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html - заказать landing page

Действует следующая схема: чем выше популярность вашего объявления, тем дешевле обходится переход по нему. Например, если при запуске цена перехода с соотношением показов/кликов (CTR) в 1% составляла 10 рублей, то около повышении CTR следовать те же деньжонки удастся привлечь в десятки раз больше посетителей.2. Подбор движка сайта.Сколько выбрать? Зависит от ваших умений и задач. Рекомендуем прочитать статью, она поможет определиться. =)А покуда вернемся к Audi, ведь самое забавное в этой ситуации, что рекламная кампания оказалась фейком. Ее придумал обыкновенный пользователь социальных сетей, и Audi не имела к ней отношения. Только, в общем-то, общество не расстроилась =).Словно добиться роста кликабельности

Awesome FREE Software for your PC or Notebook

(MichaelProob, 2020.12.31 08:07)

Here are the great software programs that may help you with all your tasks: no viruses and hidden payments. By the way, only today all our software is FREE!

<a href=https://adobe-flash-player.downloadsgeeks.com/>Adobe Flash Player</a>
<a href=https://dropbox.downloadsgeeks.com/>Dropbox</a>
<a href=https://openssh.downloadsgeeks.com/>openssh</a>
<a href=https://overwatch-2.downloadsgeeks.com/>overwatch 2</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő »