Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abádszalok

2008.07.05

Fekvése 

Tiszafüredtől 20 km-re Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, a Nagykunság észak-nyugati részén, a Közép-Tisza bal partján, a Tisza-tó mellett fekszik. 1895-ben egyesült Tiszaabádból és Tiszaszalókból.

A várost a Kisújszállás-Kunhegyes-Tiszafüred közötti kőút, és a város határát érintő Kisújszállás-Kál-Kápolna közötti 102-es vasút kapcsolja be az országos forgalomba. Nagyobb városok a környékén: Kunhegyes, Karcag, Kisújszállás, Fegyvernek, Szolnok, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Mezőkövesd, Heves, Jászberény.

Abádszalók címere, zászlaja, lobogója 

Abádszalók város önkormányzati címerét 1996-ban alkotta meg Szekeres István grafikusművész. A címer heraldikai leírása: „álló háromszögű pajzs zölddel és kékkel vágott felső mezejében kiterjesztett szárnyú, fejével jobbra fordult arany sas, csőrében arany koszorút tart; az alsó mezőben középen két függőlegesen lebegő, kifelé ívelt helyzetű ezüst csuka.” A pajzsot és a címer minden részletét fekete vonal határolja. Külső dísz: pajzs felett fekete „ABÁDSZALÓK” felírat.

A zászlóról a rendelet a következőket tartalmazza: „1:2 arányú (90*180 cm) fekvő téglalap ezüst mezővel, a szélein felül zöld, alul kék osztással /1/6, 4/6, 1/6, melyen a címer az első harmadban helyezhető el.”

„A lobogó 2:1 arányú (180*90 cm) álló téglalap a zászlónál megadott színbontásban, alján 10 cm-es arany rojttal; a címer a felső harmadban helyezhető el.”

Színek: Abádszalók a helység színéül a zöld, a fehér és a kék színt választotta, ami elsősorban az önkormányzati zászló és lobogó kék-fehér-zöld sávjában fejeződik ki. Ezek a színek az abádi és a szalóki örökség részei. A kék és fehér a külső-Szolnok egyesült vármegyék kék pajzsú, fehér gólyás nagyszerű címerében, de kezdettől színi jelképei Jász-Nagykun-Szolnok megyének is. A tájnak, az emberi létnek ugyanakkor a levegő – víz – fényen kívül fontos eleme a zöldellő határ, a föld, a termelés is. A zászló fehér színe a tisztaságot, az ártatlanságot, a győzelmet, a tökéletességet jelképezi, utal a fehér ruhában mennybe emelkedő Jézusra, de jelenti a világosságot és az isteni földöntúli fényt is. A kék: az ég, a levegő és a víz színe, a tisztaságot, az igazságot és a hűséget szimbolizálja. A zöld: a tavasznak, a feltámadásnak és a halhatatlanság reményének, a Paradicsomnak a színe. Jelenti a megújuló földi életet, a művelt tájat, az érintetlen természetet, az itteni gazdálkodás fontosságát, az emberi helytállást és a munka értelmét.

Története 

A Kárpát-medencébe érkező magyar honfoglalók már a kezdeti időszakban tartósan megtelepedtek a mai Abádszalók területén is. A megtelepülők törzsi hovatartozásának kérdése azonban még napjainkban sem egyértelmű. Az ugyanakkor bizonyosnak mondható, hogy Abádszalók földje a X. század utolsó harmadára Árpád-házi, azaz fejedelmi birtok lett, a rajta lévő fontos átkelőhellyel (rév).

Az Aba nemzetség ősi birtokának részét képező Abád már Szent István alatt bizonyosan a létező települések sorába tartozott. Már Anonymus is említi nevét a Gesta Hungarorum-ban. „Taksony fejedelem pedig fiút nemzett, Géza néven Magyarország ötödik fejedelmét. Ugyanekkor érkezett a besenyők földjéről egy fejedelmi származású vitéz. Név szerint Örkénd apja Tonuzoba, akitől a Tomaj nemzetség származik. Taksony vezértől szálláshelyéül a kemeji vidéktől a Tiszáig terjedő földet nyerte, arrafelé, ahol most az abádi rév található. Az említett Tonuzoba egészen Taksony fejedelem unokája, Szent István király idejéig élt.” Tiszaabádot 1138-ban Obad néven említik először. 1251-ben Abád jelentős tiszai révhely volt és 1332-ben már temploma is volt. A reformáció 1571-ben érte el, de a 15 éves háborúban teljesen elnéptelenedett. 1697-ben a tatárok pusztították el, a templom romja 1,5 km-rel távolabb állt a mai falutól. 17121713-ban népesedett be újra, ekkor fatemploma épült, majd 1715-ben tornyot is kapott.

Szalók is létezett már 1248-ban, 1332-ben volt temploma is, mely a mai falutól délre levő kőkereszt helyén állott. A templom a 17. században a faluval együtt elpusztult, romjai 1772-ben még láthatók voltak. A falu csak 1717-ben népesült be újra, 1733-ban fatemploma is épült.

1697-ig Abád és Szalók lényegében lakott helynek tekinthető, annak ellenére, hogy 1671-től 1686-ig pusztaként említik a vármegyei jegyzőkönyvek. Abád 1715-ben népesül be újra. A birtokos Papp György telepít ide református családokat. Tisza-Szalókot szintén református telepesek szállták meg. Katolikus népességet nagy számban az 1770-es években telepítettek a községbe, akik csakhamar többségbe kerültek. Abád református többségben maradt. A településre oly jellemző három templom hűen jelképezi a valaha volt vallási megosztottságot, és a felekezetek számarányait. A vidék történetének ezen évtizedei valójában azt a periódust jelentik, amikor a régi kedves romokon a mai település kezdetei kiformálódnak.

1746-ban Szalókon új iskola épül. 1753-ban megkezdődik a református anyakönyvek vezetése Abádon, s 1761-ben Szalókon is. A katolikus egyháznál ez 1763-ban veszi kezdetét. Majd 1774-ben felszentelik a ma is álló műemlék jellegű római katolikus templomot. 1789-re felépül Szalók község református temploma is. Mindkét község 1876-ban nagyközségi státust kap. Tiszaabád és Tiszaszalók 1850-től több alkalommal egyesült és vált szét. A két településrész végleges egyesülésére, közakaratra 1896-ban került sor ABÁD-SZALÓK néven.

Abádszalóknak 1910-ben 7103 lakosa közül 7095 magyar volt, ma 4912-en lakják. Korábban Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Tiszai felső járásához tartozott.

A Tisza-tó létrehozása, a kiskörei vízlépcső megépítése (1973) jelentősen megváltoztatta a település életét, lehetőségeit. A tó szigetekkel tarkított, duzzasztással létrehozott 127 km2 nagyságú árterületéből a 14 km2-es egybefüggő szabadvíz felülete Abádszalóknál található, ezért itt épült ki a tó idegenforgalmi központja. Mára a vízisportokat, horgászatot, vadászatot kedvelő turisták paradicsomává vált.

2005-ben városi címet kapott.

Nevezetességei 

  • Tiszaabád református temploma 1787 és 1789 között épült.
  • Tiszaszalók mai református temploma 1811 és 1822 között épült. 1842-ben tetőzete leégett, majd 1924-ben újjal cserélték ki.
  • Tiszaszalók római katolikus temploma 1744-ben barokk stílusban épült. A berendezés: a szószék, a keresztelőkút copf stílusú, és 1790 körül készült. Oltárképeit az abádszalóki születésű Kovács Mihály festette 1870-73-ban.

Babamúzeum: A kiállításon a Kárpát-medence 156 féle viselete 360 db babán (56 cm-es hiteles kicsinyített másolatok) látható. Illetve a világ 65 országának 226 db babája is megtekinthető, és a kiállítás folyamatosan bővül.

Abádi partifecsketelep: Több mint százötven madárfajt azonosítottak ezen a tájon. A természeti értékek közül kiemelkedik a védett természetvédelmi területen található abádi partifecsketelep.

Malom-fogadó: A Mikszáth út tiszai strand felé eső részén áll a Malom-fogadó, amely az Eppinger-féle malom volt. Itt működött 1912-13-tól az abádszalóki gőzfűrész és gőzmalom.

Tisza-tó Strand
2004-05-21 17:19:30

 

 


H i r d e t é s 
HIRDETÉS

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadvízi strandja

 

 


Fizető parkolók, parkolási díjak:

A Szabadvizű Strand bejárata mellett - mindkét oldalt, a Füzes Camping bejárata előtt, a Malom fogadó mellett. A nyitva tartás folyamatos.

Személygépkocsi 220 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   1000 Ft
Motorkerékpár 200 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig)   800 Ft
Autóbusz 600 Ft/óra napijegy (reggel 7-ig) 2500 Ft

 


Riviéra Vízisportszer-kölcsönző

Találkozunk Abádszalókon, a szabadvízi strand jobb oldalán!
ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK!
Info: +36-30-99-503-98, +36-30-95-888-22
Honlap: www.rivieravizisport.hu,  E-mail: riviera@dunaweb.hu

 


 

Tisza-tó Vízisportszer-Kölcsönző
Abádszalók szabadvízi strand bal oldalán!
www.tiszatovizisportszer.hu, szalokvizisportszer@gmail.com
Vízibanán, vízibob, vízisi, Jet-ski, hajótúra/sétahajó: 06 (70) 779-73-35
Vízibicikli, kenu, vízifoci: 06 (70) 948-00-38, 06 (70) 703-66-84

 


Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...
Kovács Mihály képgalériája a banánozásról...

Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...
Kovács Mihály képgalériája a bobozásról...

Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...
Kovács Mihály képgalériája a jet-skiről...

Szekrényes István képgalériája a strandról...

Kovács Mihály képgalériája a strandról...

 

 

Képek a strandunk életéből...

Fotó: Szekrényes István

Fotó: Szekrényes István

Horgászat
2004-05-28 15:25:12

 

 

 


H i r d e t é s
HIRDETÉS

Horgászat a Tisza-tónál

Horgászcikk, díszhal, állateledel üzlet
Tel.:30-852-6086 (Hegedűs József)

 

Horgászbolt

Lukács Imre, abádszalóki horgász weboldala

Két-Víz Bt., Nagykunsági-főcsatorna torkolata
Tel.: 30-383-2079 (Kovrig Zoltán)
Tel.: 30-228-1552 (Zabolai Gábor)

Horgásszon együtt az 1997-es esztendő legjobb halfogójával, Szendrei Sándorral!

 

 

Rablóhalas horgásztúrák

Esti – éjjeli süllőzés, fenekező módszerrel.
Délutáni – esti harcsázás, fenekezés, kuttyogás.
Esti – éjjeli pergetés harcsára – süllőre wobblerrel.
Egy – egy alkalomra max 2 fő.

 

 

 

 

 

 

 

 

Horgászat Tiszaderzsen. Hatalmas harcsák!!!


 

Horgászképek 2...
Horgászképek 3...

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma

A horgászok paradicsoma
A horgászok paradicsoma

 


A csalik

A csalik

A csalik
A csalik


Kapásra várva...
Kapásra várva...


Fennakadtam...
Fennakadtam...

Teli a pocak
Teli a pocak


Büszkeségünk
Büszkeségünk

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 


Fotó: Szekrényes István
Lakóladik


Fotó: Szekrényes István
Vízben


 Itt a helyed!
Itt a helyed!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Egy szép ponty a Nagyakunsági-főcsatornáról

Fotó: Kovács Mihály
A ponty és a büszke horgász

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály
Tessék mosolyogni!

Holoprint Fotó: www.holoprint.hu

 

 


Fotó: Kovács Mihály
A kapás...

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

 Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Kovács Mihály

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Fotó: Benkő Viktor

Az Abádszalóki Nyár 2008. évi programja


Április 30. 20 óra. Arany János út
Utcabál
Dj: Nagy Krisztián

Május 1. 10 óra Városi Labdarugó Pálya
Majális, nyugdíjas klubok találkozója
10 óra    Megnyitó - iskolások, helyi amatőr csoportok, nyugdíjasok műsora.
        Május 1. Kupa- kispályás labdarugó bajnokság.
11 óra    Karcagi Nagy Zoltán és Andi műsora
14 óra    népi és ügyességi játékok, pónilovaglás, kapura rugó verseny.

Május 2-4. Strand Szabadtéri Színpad, Ifjúsági Tábor
Motoros Találkozó
Programok:
Május 2 (péntek) este: Rood, Blues Campany, Fly-tox, Roncs Rt. koncert.
Május 3 (szombat): Iszapbirkózás, csirkefogó, blokkdobó, max, motor szépség, hangerő sörivó
verseny, street figther bemutató, motoros felvonulás.
Rendező: az Abádszalóki Motoros Egyesület
Információ: Barta István 20/419-9924, Kiszelák Gábor 30/286-0309

XVI. Rock Pódium, amatőr zenekarok országos tehetséggondozó versenye

Május 10. 10 óra, a Tisza-tó Strand előtti parkolóban
    IV. Pünkösdi királyválasztás,
    Megyei Kettes Fogathajtó Bajnokság
    Lovas népijáték, csikós vetélkedő, királyválasztás, fogathajtás, kézműves, népművészeti vásár, vendéglátás.

Május 11. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
pünkösdi orgonahangversenye

Május 23-25-ig - Általános Iskola tornaterme
    Erőemelő Verseny
    Szervező: Pusztataskonyi Szociális Otthon

Május 25. 14 óra Szabadtéri Színpad
Városi gyermeknap
Hagyományőrző népi játékok, tűzoltó, rendőr bemutató, vetélkedők.
Arcfestés, játszóház, pónilovaglás, sétakocsikázás, homokvárépítés,
Családi vetélkedő, szépségverseny
17 órakor a Berkenye együttes műsora

Június 1-től, esténként. Tisza-tó Strand, Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság eseményeinek
projektoros kivetítése 3x4m-es vászonra

Június 7. 10 óra, a Művelődési Ház előtti ligetben
    I. Abádszalóki Történelmi, Hagyományőrző Íjászverseny
    Rendező a Tűzmadár Íjász Egyesület.
Nevezhetnek mindazon íjászok, akik pusztai nomád íjjal, fa vesszőkkel rendelkeznek. Akiknek van történelmi viselete, örömmel vennénk, ha viselné!
Lesz íjászpárbaj, távlövészet, messze lövészet.
Nevezés 10 korcsoportban. 8-9. 30 óráig.
Előzetes nevezéseket május 30-ig várják.
Megnyitó: 9. 30-kor. Eredményhirdetés 17 órakor.
Díjazás: serleg, érem, oklevél, egyéb meglepetés.
Információ: www.tie.atw.hu, alkotohaz@freemail.hu
59/353 501, 30/315 3864 Horváth Tibor főíjász

Június 7. 9-18 óráig, Zrínyi út 3 sz.
    A Major Vendégház II. Kézműves és Hagyományőrző Fesztiválja,
Résztvevők: kézművesek, hagyományőrző együttesek, zenészek, énekesek.
Étel és borkóstolás.
Támogatók: Soproni Sör, FATOSZ
Információ: 20/427 8525, 70/558 8788,
wigwam-haz@freemail.hu, www.abadszalok.hu/majorhaz


június 13. 17 óra Iskolagaléria
    Művészeti Iskola kiállítása

Június 14.
Kerékpártúra: Kiskörei kiskör, Abádszalóki kör, tókörüli nagykör
Információ: Búzás Károly, 06/ 1260-9948, 70/ 558-8788 telefonszámokon
    Tiszavirág kerékpártúra, a Tisza-tó körül
    Egész napos családi túra a Művelődési Ház szervezésében. Nevezetes helyek megtekintése, fotózás.

Június 14.
    Szezonnyitó ünnepség, a Tisza-tó Strandon
    20 óra    Origó koncert, utcabál.    
    Sztárvendég: Groovehouse.
21,50. Az „Abádszalóki Nyár 2008” programsorozatot megnyitja Varga Mihály
országgyűlési képviselő és Bordás Imre polgármester
22 óra Tűzijáték a Tisza-tó fölött.
    A Szabadtéri Színpadon Hóvihar Parti.
Dj. Geri

Június 15. 10 óra, Tisza-tó Strand vízisípálya
Wake board Kábelpályás Magyar Kupasorozat első állomása

Június 20. 14 óra
Tamus István alkotótáborának, Művészeti Konferenciája


Június 20. 21 óra Szabadtéri Színpad
Retro Beach Party

Június 21. 10 óra Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning show
Információ: Kiss Csaba 20/555 1186

Június 21. 20 óra a Művelődési Ház előtti réten
Tonuzoba emlékünnepség
a Hun Pogány Szövetség és a
Hun Fokos Szövetség szervezésében
(Pogány dalok, tűzíjászat, táltos szertűz)

Június 27. 17 óra Iskolagaléria
IX. Abádszalóki Nemzetközi Művésztelep kiállításának
megnyitója

Június 28. 10 órától, a város lakosságának közreműködésével
    II. Abádszalóki Kompír Fesztivál
    Információs pontokon átvett „útilapuval” a vendéglátók felkeresése. A Tisza-tó Strandon játszóház, folklór műsor
    18 órakor a Molnár Dixilend szabadtéri koncertje
    21 órakor a Szabadtéri Színpadon Fásy Mulató.

június 29. 10 óra, Tisza-tó Strand Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Június 29.
Országos kirakodó és állatvásár a vásártéren

Június 29. Szabadtéri Színpad
Labdarugó Európa Bajnokság döntőjének projektoros vetítése

Július 4. 17 óra, Iskolagaléria
Abádszalóki Pillanatok fotópályázat kiállítása

Július 4. 21. óra, Szabadtéri Színpad
Hooligans koncert

Július 5. 10 óra Szabadtéri Színpad
VIII. Tisza-tavi Utcai Kosárlabda Bajnokság
Korcsoportok: I.- 16 évig, II.- 16 év felett.
3+1 fős csapatok előzetes jelentkezését várjuk.
Rendezők: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szabadidősport Szövetség,
Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Művelődési Ház
Információ: Kiss András 06-20/436-7729

Július 5. 9 óra Tisza-tó Strand
    Tisza-tó Nevezéses Homokfoci Torna
    A Pepsi támogatásával
Nevezéssel kapcsolatos információ:
Kovrig Zoltán, telefon: 06-20/669 4466

Július 5. 14 óra Tisza-tó Strand
IV. Nagy Strandkönyvtár
az Ember Mária Könyvtár szervezésében.
Egész délután változatos program: vetélkedők, könyvárusítás,
Játszóház.

Július 5. 21 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Apácák címmel musical vígjáték.
Tiszai Vándor 1 oldal, e-mailben küldi
Malom Fogadó 1, ????
Lila Akác 1  szöveg kiegészítése: üdülési csekket elfogadunk


Július 11. 17 óra, Iskolagaléria
Dr Tóth Csaba fotókiállítása

Július 12. Tisza-tó Strand
Siketek nemzetközi darts, strandröplabda, homokfoci bajnoksága

Július 12. 17 órától a Szabadtéri Színpadon.
    V. Tisza-tavi Ki Mit Tud,         
Nevezni a Művelődési Ház címén lehet, 14-éves kortól:
tánc, vers és próza, zene, és egyéb kategóriában.
    III. Tisza-tavi Hastáncfesztivál,    
Információ: Faatimah 06-20/937 2618,
e-mail: faatimah@chello.hu

Július 18. 17 óra, Iskolagaléria
Megyes László festőművész kiállítása


Július 18. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Peat Jr. Totál Dance Party
    Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri    

Július 18-20. Tisza-tó Strand
    Beach Soccer Bajnokság
(Országos Strandfoci Bajnokság)

Július 20. 10 óra, Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny


Július 25. 18 óra Szabadtéri Színpad
Fegyverneki folklór együttesek bemutatója
20 óra
Balázs Páli születésnapi koncertje


Július 26. Sportpálya
Tisza-tó Meghívásos Nagypályás Labdarugó Torna
Információ: Kovrig Zoltán Tel: 06-20/669 4466

Július 25-27. Tisza-tó Strand
Szépség hétvége az AVON-nal ua.


Július 26. 17 órakor a Szabadtéri Színpadon.
    XIX. Tisza-tó Szépe szépségkirálynő választás, a Tropicana támogatásával
Alsó korhatár 16 év. Nevezni a helyszínen lehet, a rendezvény napján 15 óráig. Nevezési díj 4000 Ft. A verseny menete: A bemutatkozás saját fürdőruhában, 20 fős csoportokban, egyéni riportok alapján történik. Műsorvezető: Csonka András színművész az RTL Klub sztárriportere. A díjazottak értékes ajándékokat kapnak. A királynő ötvösök által készített, egyedi ezüst - ékköves koronát vihet haza.
A műsorban fellép: Szekeres Adrienn, Arnóczky Noémi énekesnők, a 4 for dance -a Csillag Születik döntőse.
A szépségversenyt követően a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon Buli a vízparton - Csonka András műsora
A Szabadtéri Színpadon Hóparty,
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Július 27. 18 óra Abádi Református Templom
Szabó Tamás református lelkész
orgonahangversenye

35. oldal

Augusztus 1. 17 óra, Iskolagaléria
    Dr  Molnár Gyula természet fotói


Augusztus 2. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Edda koncert

36. oldal
Agusztus 2. Tisza-tó Strand
XXI. Tisza-tó Átúszó verseny
Átúszandó táv kb. 2 km.
Kategóriák: gyermek (6-10-ig és 10-14 éves korig), ifjúsági (18 évig), felnőtt (40 évig), senior 1. (40-50 évig), Szenior 2. (50-).
Nevezni a helyszínen lehet 8-9 óráig, saját kezűleg kitöltött, aláírt nevezési lapon. A kategóriába sorolással kapcsolatban később reklamációt nem fogadunk el! Nevezési díj 3000 Ft/fő. Iskolai csoportoknak (10 fő fölött, nevek feltüntetésével) 2000 Ft/fő. Családi kedvezmény (4 főtől) 2000 Ft/fő.
A verseny lebonyolítása:
9. 30 - 10-ig behajózás a szigetre.(Ásványvizet biztosítunk!)
10 óra rajt - minden kategória együtt!
A célba érkező versenyzők frissítőt, erre az alkalomra feliratozott pólót kapnak.
Minden induló idejét mérjük, regisztráljuk.
Eredményhirdetés várható ideje 13 óra.
A kategóriák első helyezettje kupát a 2. 3. helyezett érmeket kap.


Augusztus 3. Viking Marina kikötő
V. Tisza-tavi Tájékozódási Kenu Túra Verseny
Táv: 8 km. Feladat: térkép segítségével 8 tájékozódási pont megkeresése.
Nevezés a verseny napján 9 órától. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Nevezési díj: csapatonként 5000 Ft. A résztvevők erre az alkalomra feliratozott
pólót kapnak. Az első három helyezett kupát, érmeket kap.
Jelentkezési határidő: július 25.
Információ: Balogh Gyula, Tel: 06-30/353-5886

Augusztus 3. 18 óra Római Katolikus Templom
Steve Taylor Szabó pánsíp művész hangversenye

Augusztus 8. Szabadtéri Színpad
    Pekingi Olimpia megnyitójának projektoros kivetítése

Augusztus 8. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Total Dance Party dj. Szatmári
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 9. Szabadtéri Színpad
Autós hi-fi és tuning találkozó

Augusztus 9. 21 órakor, a Szabadtéri Színpadon
    Republic koncert

Augusztus 10. 18 óra, Abádi Református Templom
Szabó Tamás orgonahangversenye

Augusztus 15. 21 órakor,
    Irígy Hónaljmirigy koncert,

Augusztus 16. 21 óra, Szabadtéri Színpad
Habparty
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 17. Tisza-tó Strand, Vízisipálya
Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 18. 20 óra, a Szabadtéri Színpadon
    Nemzetközi Blues Est
 Lengyel vendég zenekar, Takács Tamás Blues Zenekar, Papa Blues Band

Augusztus 19.
    „Ki a legény a gáton” Fesztivál, a Tisza-tó Strandon.
    A Tisza-tó régió településeinek kötélhúzó versenye


Augusztus 19. 21 óra, Szabadtéri Színpad
    Kárpátia koncert

Augusztus 20. a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon
    14 órakor    „Ki a legény a gáton” erős emberek pénzdíjas versenye
    20 órától    Cosombolis koncert, utcabál.
            Sztárvendég: Lola.
    22 órakor    Tűzijáték

Augusztus 23. 9 óra,  a Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpadon.
    XII. Hagyományőrző Szabadtűzi Sütő-Főzőverseny és Szomolyai Borfesztivál,
Nevezni lehet: nyárson, parázson, agyagban, fóliában és bográcsban készült ételekkel.
A versenyzők biztosítják az elkészítéshez és a tálaláshoz szükséges eszközöket,
valamint az alapanyagot. Tüzelő, (faszén, fa) munkaasztal és folyóvíz mindenkinek rendelkezésre áll.
Nevezni a helyszínen lehet reggel 7-9 óráig.
Az érdeklődőknek kóstolási jegy megváltásával lehet gasztronómiai élményhez jutni.
Meghívásos térségi nyugdíjastalálkozó 10 órától a főzőversennyel azonos helyszínen.

Augusztus 23. 21. óra Szabadtéri Színpad
    Summer end party
Dj. Nagy Krisztián, Dj. Geri

Augusztus 24. 10 óra Tisza-tó Strandon található Szabadtéri Színpad
Rokkantak napja
Egész napos jótékonysági gála a Szabadtéri Színpadon
a Mozgáskorlátozottak Egyesületének szervezésében

Augusztus 24. Szabadtéri Színpad
Pekingi olimpia záróünnepsége projektoros kivetítéssel

Augusztus. 30. Vásártér
Országos kirakodó és állatvásár

Augusztus 30. Tiszató Strand, Vízisípálya
    Wake board Kábelpályás házi verseny

Augusztus 30. Szabadtéri Színpad
Nyárbúcsúztató buli a Black Birds Együttessel

Szeptember 27.
A Város Napja

Szeptember 27.
14 óra a város főbb útjai
Szüreti felvonulás
A lovas, fogatos felvonulás, néptáncosok, nótakörök fellépésével, kisbíró vezetésével
18 óra Művelődési Ház
Szüreti bál
Élőzene, asztalfoglalás - baráti társaságoknak kialakított asztalokkal.


Állandó programok:

Babamúzeum és faluház - István király út 41. Steigauf Józsefné 06-20/6694474. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 09.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. Belépődíj: Felnőtt: 250 HUF, Gyermek 10 éves korig: 150 HUF, Csoport, nyugdíjas: 200 HUF.

Melegített vizű strandfürdő - Strand út 2. 06-59/700-131, Nyitva tartás: május 1.- szeptember 30. Minden nap: 10.00-18.00. Belépődíj: Felnőtt napi: 1000 HUF, Gyermek napi: 500 HUF, Felnőtt félnapi /15 óra után/: 500 HUF, Gyermek félnapi /15 óra után/: 300 HUF, Felnőtt heti bérlet: 4000 HUF, Gyermek heti bérlet: 2000 HUF, Havi bérlet abádszalóki lakosok* részére: 2000 HUF  
* Állandó helyi lakásbejelentővel rendelkezők.

Kiállítás a Kovács Mihály Általános és Művészeti Iskolában - István király út 1. Nyitva tartás: hétfő szünnap, kedd-vasárnap: 13.00-18.00. A kiállításra a belépés díjtalan.

Kenu és motoros csónaktúrák szervezése a Tisza-tó abádszalóki medencéjében és környékén. A kenutúrák minimum három, a motoros csónaktúrák minimum két órásak. A túrák előzetes időpont egyeztetéssel indulnak. - Balogh Gyula Tel: 06-30/353-5886

A kiskörei vízlépcső, duzzasztómű, hajózsilip megtekintése minden szerdán 10 órától szervezet formában lehetséges. A programba csak 10 órakor van bekapcsolódási lehetőség. A kellemetlenségek elkerülése érdekében előtte kedden, vagy szerdán egyeztetés szükséges a 36/558 310, ill. 36/558 311 telefonon.

A kiskörei vízierőmű látogatására, ahol az áramtermelés folyik, ugyancsak szerdai napokon, de 11 órától van lehetőség. Aki ebben az időpontban a „Tisza-víz vízierőmű” portáján jelentkezik, az előzetes egyeztetés nélkül az erőmű által biztosított vezető felügyeletével tekintheti meg a létesítményt. Más időpontban, és csoportoknak előzetes egyeztetés szükséges.

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában. Információ: Tisza-tó Ifjúságáért Egyesület, Ratkai István 06-30/3595 532

Vert csipke készítésének bemutatása, igény szerint tanítása. Nyitva tartás: szerdai napokon 10.00-12.00. Ettől eltérően előzetes időpont egyeztetés alapján. - Simon Istvánné, Kossuth út 2. Tel: 06-59/355-481

Diana Vadászkorong Lőtér, Abádszalók hrsz.: 0194/4 - a kunhegyesi út mellett.
Programok - nevezéses egyéni és csapatversenyek: április 12. Szabó Ferenc Emlékverseny, augusztus 30. Diana Kupa, Szeptember 20. Abád Kupa.
Az ezen túli nyitva tartás: szerdán és szombaton 16 - 20-ig.
Egyedi bejelentkezés: 06-20/927 5051

Ökotúrák a természetvédelmi területre motoros csónakkal, fotózás a madárrezervátumban. Rablóhalas horgásztúrák szervezése. Előzetes időpont egyeztetés alapján - Kasza Sándor, Tel: 06-30/910-7013

Kerékpárkölcsönzés (a Gyermekorvosi Rendelő mellett) - Kossuth út 2/1. Tel: 06-30/482-1811, Nyitva tartás: főszezonban 09.00-19.00, ettől eltérő időpontban a megadott telefonszámon bármikor kölcsönözhető. 28 db (férfi, női, gyermek) kerékpár, gyermekülés, kerékpársisak bérelhető. Ár: 200 HUF/óra

Ember Mária Könyvtár - István király út 13/1. Tel.: 06-59/357-486, Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-12.00 és 14.00-17.00, kedd szünnap. Internet használati lehetőség: 125 HUF/óra

Horgásztatás Szendrei Sándorral, akit a Sporthorgász 1977-ben „az év legjobb halfogójának” választott. Tel: 06-30/240 73 90 és 70/594 83 42. További információ: www.szalok.hu/szendrei .

Lovagoltatás, sétakocsikázás, lovas és talpas íjászat, csikósbemutató a szalóki réti lovardában igény esetén.
Információ: Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület, Kiss András
Tel: 06-20/436-7729

Kézműves foglalkozások a Tisza-tó strandon felállított Szabadtéri Színpad mellett, illetve rossz idő esetén a Művelődési Házban: szerda, csütörtök, péntek: 16,00-18,00 óráig.
Információ: Művelődési Ház, Tel: 06-59/535-363

Ismerje meg a Tisza-tavat és környékét elektromos kerékpárral!
E-BRINGA CENTRUM Kft.
5241 Abádszalók, Deák Ferenc u. 1. Üzletsor
T/F: 06-59-355-548    info: Kovács Lajos 06-30-94-46-196
e-mail cím: kovacslajos@e-bringa.hu
www.e-bringa.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

купить landing page

(WilliamPep, 2021.01.12 01:55)

Изображение ваших услуг alias продукции. Нужно ради того, дабы клиент понимал, «пришел ли он сообразно адресу». Объясняете, чем вы занимаетесь: ежели фотограф – в каких жанрах снимаете, ежели владеете детским садом – какие услуги предоставляете и почему покупатель должен приходить именно к вам. Продаете товары – показываете товары)).Из-за недостатка опыта вы можете упустить важные детали и нюансы, на которые стоит обратить внимание.настройка демографических характеристик в рекламе Фейсбука
<a href=https://leap-lead.ru/seo-prodvizheniye-saytov.php>поисковое продвижение сайта</a>
<a href=https://leap-lead.ru/smm-prodvizheniye.php>раскрутка instagram</a>
https://leap-lead.ru/razrabotka-internet-magazina.php - разработка интернет магазина

Битрикс относится к системам промышленного уровня – для крупного бизнеса. Это сложная CMS, которая непременно требует вмешательства программиста с сертификацией через разработчиков.В первую очередь, SMM – это стратегия. Продвигая аккаунт alias сообщество, нужно на десять ходов вперед просчитывать возможные риски, прогнозировать результат и не тревожиться тестировать различные инструменты. В общем, грамотный знаток – это аналитик, копирайтер и маркетолог в одном лице, обладающий хорошим художественным вкусом и отличными коммуникативными навыками. А встречать такого мастера для весь руки ох словно непросто.Для настроить таргетированную рекламу ВКонтакте, надо воспользоваться встроенными инструментами системы. Доступно большое количество регулировок: регион проживания, пол, возраст, интересы, культура, манеж работы. Примерно, когда у вас есть лавка, кто находится рядом с определенной станцией метро, вы можете свидетельствовать рекламу исключительно тем, кто живет близко с этим местом.

filippa k skinnjacka

(filippa k skinnjacka, 2021.01.11 18:30)


Hello there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Thanks! <a href="http://tocar.girlsprizladies.com/map12.php">filippa k skinnjacka</a>

SOPHIE'S KITCHEN COOKING COMPETITION Masterchef Audition Tape

(Barbarathire, 2021.01.11 17:22)

<a href=https://sophielovexo.kgup.info/hZiCmW3Zeqxlqmo/sophie-s-kitchen><img src="https://i.ytimg.com/vi/TaNh8xHu0u4/hqdefault.jpg"></a>

SOPHIE’S KITCHEN COOKING COMPETITION <a href=https://sophielovexo.kgup.info/hZiCmW3Zeqxlqmo/sophie-s-kitchen>Masterchef</a> Audition Tape

The US Military's Most Powerful Gun

(Susangom, 2021.01.08 14:07)

<a href=https://realengineering.alworld.info/the-us-military-s-most-powerful-gun/Y3nF1YlpZpqlf9U.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/2HcqS508lIo/hqdefault.jpg"></a>

The US Military's Most Powerful <a href=https://realengineering.alworld.info/the-us-military-s-most-powerful-gun/Y3nF1YlpZpqlf9U.html>Gun</a>

ilfgkfdtlvjf

(zzvienyg, 2021.01.08 12:33)

generic viagra sildenafil citrate https://silviagramed.com/ - women viagra pill
buying viagra
viagra generic vs brand name <a href=https://silviagramed.com/>viagra online generic</a> when generic viagra in usa

монофосфат калия купить

(agrohimyvf, 2021.01.08 10:22)

Доброго времени суток господа<a href=https://agro-himiya.by/>.</a>
Наша цель – удовлетворить потребности клиента, проявляя внимание и уважение, независимо от объемов покупки. Каждый покупатель нам дорог, и тщательно отбираем продукцию и предлагаем только лучшее. Наш ассортимент предоставляет возможность подбора необходимого комплекса минеральных добавок для любой сельскохозяйственной культуры. Для продукции, представленной в наших магазинах, характерно:отсутствие вредных веществ или их минимальное количество в препаратах и удобрениях нашего магазина, что обеспечивает регулярный, высокий рост объемов и качества урожая;соответствие европейским стандартам качества каждого предложенного продукта;хорошие цены по сравнению с конкурентами. Также в нашей компании можно приобрести продукцию оптом. Действует система скидок для крупных заказчиков. Она зависит от объема проведенной сделки. У нас можно приобрести оптом качественные подкормки и удобрения. Наши минеральные удобрения и добавки насыщают почву полезными микроэлементами для отличного урожая.
Мы будем рады Вас видеть у нас на интернет ресурсе <a href=https://agro-himiya.by>НАЖМИТЕ ССЫЛКУ</a>
Увидимся!
http://jacquesrosas.com/windows/5964256766_a247f8a52f_b/#main/#comment-291110
http://mega-xxx.net/user/agrohimzzc/
https://www.uahunter.com.ua/forum/uahunter-com-t108855.html
http://newcleverthings.com/product/ninja-silhouette/#comment-81388
https://radodiastar.webnode.es/libro-de-visitas/

helpful site

(CATivof, 2021.01.08 09:01)

hop over to this site <a href="http://gokus.ru/">navigate to this web-site</a> read more http://autocapital74.ru/

games hellp

(Jaimevum, 2021.01.08 02:50)

HI help Name of the game?
<a href=https://www.youtube.com/channel/UCl0jnNeT0fMtim-GpRV5fGA>Video Games</a>

#2bpcDV4gj

Links for you

(Craigcok, 2021.01.08 01:04)

http://m.hicbc.com/i/files/acj/?url=https://videoxxxvideo.com/5822/Barare+marito+video+porno+guardare+gratis/
http://www.talniri.co.il/finance/MobileMenu.aspx?returnurl=https://videoxxxvideo.com/28207/Sorella+finta+di+dormire+porno/
http://www.g-idol.com/url.cgi/bbs/?https://videoxxxvideo.com/20806/Guarda+porno+cum+con+il+marito+amico/
http://maps.google.com.na/url?q=https://videoxxxvideo.com/23928/Fatti+in+casa+porno+marito+succhia+il+cazzo+di+sperma/
http://angel.auu.biz/sm/out.cgi?id=00543&url=https://videoxxxvideo.com/27196/Porno+moglie+italiana+in+festa+di+compleanno/


and more:

http://www.mastertgp.net/tgp/click.php?id=353693&u=https://videoxxxvideo.com
http://www.rickytsang.club/wp-content/themes/begin5.2/inc/go.php?url=https://videoxxxvideo.com/2290/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE+%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%88%D0%B8%D0%B5+%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8C%D1%8F+%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%88%D1%8B%D1%85+%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/
http://maps.google.al/url?q=https://videoxxxvideo.com/16208/Guarda+gratis+porno+moglie+sexwife/
http://images.google.mw/url?q=https://videoxxxvideo.com/3317/Porno+italiano+fatti+in+casa+con+la+conversazione+Anale+Mamma/
http://images.google.hu/url?q=https://videoxxxvideo.com/21527/Video+porno+di+qualcun+altro+moglie+amico+amico/

ремонт субару двигатель

(Claudlaw, 2021.01.07 22:00)

боковые зеркала заднего вида;полностью вышли из строя. Около этом данный товар относительно бюджетный, и не требующий через вас воз затрат. На самом деле любые повреждения могут свидетельствовать относительный угоне машины. Чтобы таких случаев уже давнехонько разработана план, предусматривающая выкуп подержанных авто в залоге. Создателями, а также соавторами данного документа стали О.Березюк, Я.Маркевич, А.Журжий, Т.Острикова, С. Примечательно, сколько акцизы вступают в силу исключительно чтобы авто, которые были выпущены не позже первого января 2010г. Компании которые проводят автовыкуп битых авто заинтересованы в привлечении новых клиентов, следовательно дорожат своей репутацией. Материя написан на основании профессиональной консультации специалиста по подбору авто из Германии. Беспричинно же было учтено, который действие и сроки введение будут обсуждаться и вводиться постепенно. Придумал его Кэндзи Кита, занимавший обязанность главы корпорации Fuji Heavy Ind. Все мы предоставляем своим клиентам выгодные условия чтобы продажи своего «железного коня» затем аварии и помогаем продать аварийный автомобиль в любом состоянии. Ежели вам нужно безотлагательно продать свою машину, однако исполнять это непросто из-за отсутствия клиентов, специфичности техники, наличия обременений, других проблем, наша общество обязательно придет для помощь. Это связано с множеством факторов. ПОЧЕМУ СТОИТ ДОВЕРИТЬСЯ КОМПАНИИ ПО АВТОВЫКУПУ?находятся в кредитном залоге;
<a href=https://plazavolgograd.ru/auto-repair/renault>ремонт рено</a>
<a href=https://plazavolgograd.ru/avtovykup/>выкуп авто</a>
https://plazavolgograd.ru/auto-repair/mazda - ремонт мазда

Некоторый водители отдают свое достоинство не новым, а поддержанным автомобилям. Однако в подобном случае не стоит страшно придавать этому значение. Независимо от марки, модели и года выпуска агрегата, следует определять как правдивые аспекты. С непохожий стороны и водитель кровно заинтересован в книга, для доказать преимущество для новость изъятие из правил. Мы осуществляем замена битых авто со всех городов нашей страны. выкуп автомобилей киевдоверенность. Вроде говорит всем известная поговорка: «Скупой платит дважды». Неимение переживаний и не нужных проблем. ТУРБИНА, ТЮНИНГ И ПРОЧЕЕимеются следы поломки замка зажигания;Сколь было владельцев и имущество кузова в плане покрытия. Как избежать обмана во срок автовыкупа?

Pelicula erotica mexicana madura con jovencito

(Raymondcog, 2021.01.07 20:00)

<a href=https://marusia-club.ru/es/sex-machine-95628/jerking-brunette-95555/slut-95573/asia-solo-sex-95571/bi-girls-95557/plump-ass-95547/granny-sex-95538/shaved-pussy-95518/lesbian-granny-95510/>Masajes eroticos con final feliz</a>.

special info

(CATivof, 2021.01.07 09:37)

Check This Out <a href="http://velomotors-ug.ru/">browse around these guys</a> go to this site http://obzormirov.ru/

поликарбонат цена

(Richardboomi, 2021.01.07 07:31)

Роскошь форм и цветовых оттенков гибкой черепицы подчеркивают человек и неповторимость строенияВиновник стали
<a href=https://xn----btbckpcbqcwlbgylec0fxe.xn--p1ai/polikarbonat/>купить карбонат для теплицы цена в новосибирске</a>
<a href=https://xn----btbckpcbqcwlbgylec0fxe.xn--p1ai/polikarbonat/>поликарбонат монолитный прозрачный цена</a>
https://теплицы-новосибирск.рф/polikarbonat/ - купить поликарбонат в новосибирске дешево для теплиц

Изменилась основа рулонных кровельных материалов (РКМ). Посыпка - необходимая и немаловажная составляющая гибкой черепицы. Верхняя часть гибкой черепицы покрыта базальтовым гранулятом или минеральной крошкой, которые придают материалу разнообразный качество, защищают от снега и солнца. Как качественное импортное профилирующее оборудование обеспечивает четкость геометрии металлочерепицы и упрощает монтаж. Материя мембраны сохраняет свои свойства быть температуре через -60 до +100 °С. Пластиковый элемент вентиляционного клапана препятствует воздействию влаги на деревянные части окна. Словно поведет себя вещь в сильные морозы, нехарактерные ради Европы? Всетаки ими не учитывался тот случай, что изначально, прежде получения признания в Европе, гибкая черепица на протяжении более двухсот лет успешно использовалась в качестве кровельного покрытия как в северных штатах США, беспричинно и в Канаде. Вентиляционный клапан V10 в модели Standart -V (FTS-V) с пропускной способностью 10м?/час(быть 10 Па) может использоваться в помещениях, где правильно спроектирована порядок вентиляции. Заблаговременно всего надежность в эксплуатации кровельног покрытия, которое устойчиво к ветровым нагрузкам изза счет хорошей адгезии материала к кровельной основе, граду (он разбивается о надежный базальт), ливням благодаря высоким гидроизоляционным свойствам битума, температурным перепадам и загрязнениям окружающей среды. Гораздо стекать будем?расходы для иждивение минимальны

kycklingfile i ugn gr&auml;dde

(kycklingfile i ugn gr&auml;dde, 2021.01.07 03:57)


What's Going down i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I'm hoping to contribute &amp; aid other users like its helped me. Good job. <a href="http://nessl.workai.se/trends/kycklingfile-i-ugn-graedde.php">kycklingfile i ugn grädde</a>

maximum lysine dosage for cold sores

(CharlesReumn, 2021.01.07 01:18)

l-lysine for shingles

Do Antioxidants Work? What Antioxidants Research Has understands About It
One thing that will increase the protection of skin tone from premature aging is definitely a natual skin care product has the same antioxidants that the body produces. CoenzymeQ10 is a great example, which is one among the most potent natural antioxidants produced because of your skin cells but also the one that's depleted the easiest.
But do antioxidants work if they are an ingredient in skin care products? Solution to this query depends around actual size the antioxidant molecules utilised in the option. Like many other important components of epidermis (like collagen, elastin, and hyaluronic acid), many antioxidant molecules are extremely large to even be absorbed the actual skin while others only penetrate down or even more two amounts. Antioxidants of this size can only benefit and protect skin color to a specialized degree.
What you really want a good anti-aging product is antioxidants might penetrate down 5-7 layers deep. This is where most free radical damage develops since not many antioxidants get down that far. Thankfully, there is technology on the market that is going to make antioxidant molecules this more compact.
So make no mistake about it: ANTIOXIDANTS Will work! And as obtain older, it's smart to employ a skin care products that contain ones tend to be molecularly sufficiently little to penetrate deep down into the affected skin.

elderberry vs tamiflu study

Some Vitamin c Sources Are: Vitamin C Uses Antioxidants help reduce age relater damage to cartilage. Some doctors recommend taking Vitamins A, C, E and Selenium to reduce the pain and regarding arthritis. Can't hurt to utilise. ACE Cure for Arthritis
Varicose Veins Vitamin C may also be of assistance for blue veins by boosting collegian and strengthening bloodstream.
Wrinkles & Age Spots Skin cream, containing Vitamin C, can greatly reduce wrinkles and age spots over the time. Vitamin C helps your skin produce collagen, which usually turns plumps the skin, helping to retain resilience. Giving skin a firm and smooth appearance.
It Helps Protect the Body From:
It is advised to take Vitamin c together with Vitamin E basically C will protect your water cells and E will protect fat cells. If you smoke take extra Vitamin C, every cigarette depletes Vitamin C levels. Ascorbic acid may also help if you attempt to seriously. Chewable Vitamin C may be damaging your teeth, any acid can degrade tooth tooth. Vitamin C is one supplement you can get cheaper buying synthetic. Research has revealed that synthetic and natural forms have the identical effect on the human body. Ascorbic Acid can irritate your stomach, try to get Vitamin C from Calcium Ascorbate or Magnesium Ascorbate. If you could have kidney stones or issues metabolizing iron talk to your doctor.


https://postheaven.net/dustlotion20/can-certainly-elderberry-treat-the-flu-virus
https://bookmark4you.win/story.php?title=how-to-get-the-antioxidants-your-body-craves#discuss
https://bookmarkzones.trade/story.php?title=super-business-with-super-foods#discuss
https://cookpad.com/us/users/28173591
http://www.authorstream.com/screenbranch63/


elderberry meta-analysis

funny post

(CATivof, 2021.01.06 12:53)

official website <a href="http://news-orel.ru/">click</a> discover more here http://hdzal.ru/

лечение избыточного веса

(RobertAgino, 2021.01.06 12:51)

Терапия проходит в амбулаторном режиме, не требуется стерильность операционной и наблюдения медицинского персонала в стационаре. Облучение проникает глубоко в ткани и проходит абсолютно безболезненно. Всесторонняя помощь, постигание, благоприятствующий микроклимат помогают алкоголику избавиться от зависимости навсегда и не домой к ней ни около каких обстоятельствах. Функциональные исследования показали, который после месяц у 70% добровольцев было достоверное усиление ЖЕЛ в среднем на 150+/-20 мл, сбавка артериального давления - систолического на 30+/-8,0 мм.рт.ст., диастолического для 15+/-8,6 мм.рт.ст. Отмечается подавление ощущения голода и желания курения при ингаляции Eugenia caryophyllata, аэрозоля лимонной кислоты. Препаратами первого выбора в лечении синдрома отмены алкоголя и его осложнений служат ближайшие аналоги этанола, фармакологические эффекты которых обусловлены ГАМКергической активностью - производные бензодиазепина. В странах Азии, Африки этот показатель существенно ниже [5, 12]. Предварительно СООБРАЗНО характеризовали как алиментарно-конституционально-гиподинамическое. Помните, достичь положительного результата в лечении поможет позитивный настрой и внутренняя желание к устранению заболевания. Продолжительность курса аверсивной терапии дисульфирамом обычно определяется клинической потребностью. Наибольшая доказательная база в настоящее дата накоплена для ряда лекарственных препаратов, использующихся быть медикаментозной терапии никотиновой зависимости. Следует отметить, что самые лучшие результаты методика кодирования лазером дает при ее комбинировании с другими способами лечения. Предварительно началом лечения необходимо исключить употребление спиртных напитков. Никотиновые таблетки высвобождают никотина меньше, а пастилки — для 25–27 % больше, чем жевательная резинка. Традиции. Эффективность никоретте сообразно данным клинических исследований заключается в направленности его действия для симптомы абстинентного синдрома, возникающего впоследствии прекращения курения, особенно для вечерние дисфории. Жажда закодироваться возникает иногда, поддерживается членами семьи, однако помаленьку угасает. Эта порядок доставки никотина действует немного быстрее, чем пластыри и жвачки, хоть и не настолько оживленно, как сигарета. Таблетки Антабуса выпускаются в двух видах по 200 и 400 мг, что соответствует отмеченным выше дозам, рекомендованным ради поддерживающей терапии. Преимущества и недостатки• нечеткость зренияЧастоту излучения лазерного луча и его мощность. Благодаря современным технологиям выполняют различные терапии кодирования от алкоголизма. Многие похудевшие пациенты испытывают дисфорию, отмечаются обсессивные неврозы в связи с понижением выработки опиатных пептидов. Из опасных последствий – нарушение речевой функции, зело сложно понять, что алкоголик желает донести прежде окружающих. Признаки зависимости
<a href=https://ambulatoriamed.ru/kodirovanie-po-dovzhenko>метод довженко алкоголь</a>
[url=https://ambulatoriamed.ru/kodirovanie-po-dovzhenko]кодирование от алкоголизма в области[/url]
https://ambulatoriamed.ru/contact - индекс взлетная 3

Кодироваться лазеротерапией категорически запрещено присутствие острых психических заболеваниях, шизофренииМеханическая учение регуляции аппетита (И.П. В персональных дневниках пациентов отмечались изменения состояния по 22 пунктам. Чем же может помочь КПТ? Она впрямь может замотивировать человека бросить курить. Лечение проводится анонимно, ради 1 день. Поэтому замечательно, который в клинике алкоголизма находят применение другие ГАМКергические препараты, а именно барбитураты и противосудорожные имущество — карбамазепин и вальпроаты. Эпидемиологические причинаповреждение плода у беременных, риск его внезапной смерти увеличивается в четыре раза;

Airmiles — With DHL MoonBoxTM, you can now send a package to...

(Fupssago, 2021.01.06 12:13)

The space company is now teaming up with DHL and the DHL MoonBoxTM has been developed. To submit your package, a 5-step plan has been created:Phase 1: Order your space: Pick the right moon capsule for youIn space and on the lunar surface, the Moon Capsule secures your keepsake. On the Peregrine lunar lander, all of the Moon Capsules on a flight will be combined into a single Moon Pod. On the MoonBox Kit order page, pick the Moon Capsule size that is just right for your item. Astrobotic will give you insider updates on mission progress leading up to the launch as an official MoonBoxTM member. Source: <a href=https://airmilesofficial.tumblr.com/post/639164404383006720/with-dhl-moonboxtm-you-can-now-send-a-package-to>https://airmilesofficial.tumblr.com/post/639164404383006720/with-dhl-moonboxtm-you-can-now-send-a-package-to</a>

lnlqdlcynkgf

(kkgbxuod, 2021.01.06 09:44)

how to cite a book in an essay https://essayonlineget.com/# - buy college essay
examples of informative essays
evaluation essays examples <a href=https://essayonlineget.com/#>what is essay</a> topics for definition essay

Conan & Andy Visit Andy's Old Apartment In Chicago - "Late Night With Conan O'Brien"

(TammyMut, 2021.01.06 09:40)

<a href=https://teamcoco.dename.info/qcegj3iXzK-Dd6U/conan-andy.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/CdmXC6fyMEs/hqdefault.jpg"></a>

Conan & Andy Visit Andy's <a href=https://teamcoco.dename.info/qcegj3iXzK-Dd6U/conan-andy.html>Old</a> Apartment In Chicago - "Late Night With Conan O'Brien"


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő »